Malmö tar efter lilla Vellinge - Ölfestival i April!

Igår kunde man läsa hos Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier att de ska hålla i sin första ölfestival! Trevligt nog för oss i närheten så har de valt att hålla till i Malmö Brygghus lokaler på Bergsgatan 33 i Malmö. Bara en liten promenad från såväl tåg som bussar. Jag saxar lite från hemsidan:

"Varje medlemsbryggeri har en egen monter med upp till fyra olika fatölsprodukter. Du blir serverad ölen av bryggeriernas egna personal, inte sällan bryggarna själva.

När du löser entré köper du också provningskuponger för 20:-/st, vilka berättigar till ett smakprov om 10 cl öl från valfritt bryggeri.

Entréavgiften på 150:- inkluderar ett provglas, vilket du får ta med hem. Förköpsbiljetter kommer att släppas – håll utkik!

Välkomna önskar Sveriges Oberoende Småbryggerier!"

Nedan följer även en lista på vilka bryggerier som kommer att representeras på festivalen, och med möjlighet för upp till 4 olika fat hos varje så har vi förmodligen en hel del kul att se fram emot!

Ahlafors Bryggerier, Bredaryds Wärdshus och Bryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Gamla Slottskällans Bryggeri, Grebbestad Bryggeri, Hantverksbryggeriet, Irish Pub, Jämtlands Bryggeri, Malmö Brygghus, Monks Brewery, Närke Kulturbryggeri, Nils Oscar Company, Nynäshamns Ångbryggeri, Oceanbryggeriet, Oppigårds Bryggeri, Qvänum Mat Malt, Sandbacka Bryggeri, Skebo Bruksbryggeri, Stockeboda Gårdsbryggeri, Strömsholms Brygghus, Ängö Kvartersbryggeri.

Det här gillar vi på Kornmalt & Humlekottar, på tal om gilla så har ni väl redan "gillat" oss på Facebook? Vi ses i Malmö!

Kommentarer

Gyllenbock sa…
Det där blir jag väldigt sugen på att besöka. Har inte varit i Malmö sedan sommaren 2006 så det känns som att det är dags....
Gripen sa…
Då är det definitivt dags att du kommer ner och hälsar på oss. Ett utmärkt tillfälle dessutom! Jag hörde dessutom att det är efterfest hos Kristopher!
Gripen sa…
... Undrar om han kommer låta mig stanna på bloggen efter det där.
Gyllenbock sa…
Sa du efterfest? Jaha, det avgör ju saken. :)

Ja jävlar, det skulle verkligen vara skoj att åka ner. Inte alls omöjligt att det blir så.
Gripen sa…
Ja, något får man ju hitta på tycker jag!

Vore kul att ses igen, hör av dig om det skulle vara något! Och om inte annat när du kommer ner.
Gyllenbock sa…
Absolut, något måste man hitta på en ledig helg. Att dessutom träffa likasinnade ölnördar är alltid lika kul.

Jag återkommer då jag är helt säker. Som det känns nu är det runt 90 procents chans att jag dyker upp, måste bara kolla ett par saker.
Kristopher sa…
Du är välkommen precis när du vill Gyllenbock! Håller tummarna för att du kommer ner till denna festivalen.

Gällande efterfesten så får ni nog ha den själv, en annan slocknar ju vid 22-tiden..
Balder sa…
Efterfest hos mig då pågar!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt