Ett år! Grattis till oss!

När detta inlägget publiceras fyller Kornmalt & Humlekottar ett år! Jag skrev inlägget igår, torsdag, och schemalade det till idag.. Lurigt va?

Jag (Kristopher) startade denna ölbloggen den andra mars 2011, egentligen helt grön på det mesta som hade med öl att göra. Jag hade inte druckit många öl, kände inte till många ölstilar eller bryggerier, hade inte gjort några feta resor och drack mestadels öl från Systembolaget. Jag hade mest börjat läsa ölbloggar ett par månader tidigare, börjat prova lite mer exklusiva öl på Systembolaget och krogen och tyckte att det hela var rätt spännande så.. Ja vafan, varför inte gå all in isåfall?

Så nu sitter jag här, ett år senare. Jag får ju säga att det är oerhört kul att jag fortfarande håller på, och att så många följer och läser vad jag kräker ur mig! Jag känner själv att jag har utvecklats enormt mycket, både i mitt skrivande och i mitt öldrickande.

Kommer ni ihåg dom här stackarna?

Det började som med de flesta andra med att prova lite roligare öl från Systembolaget. Men med beställningar från Cracked Kettle och ölshopping i Köpenhamn kunde jag hitta öl som var ännu häftigare, ovanligare ölstilar, udda bryggerier och massor av annat spännande som jag inte kunde hitta på Systembolaget. Fast man kan inte förringa Systembolagets specialsläpp, dom får fan med en hel del häftigt där. 

Till en början satt jag och sniffade och smakade och höll på med ölen, letade smaker och fan vet allt. Det var rätt svårt och kändes lite dumt i början, men efter ett tag när smaklökarna och referenspunkterna utvidgas gick det mycket bättre. En förvandling som jag knappt märkte av, utan som helt plötsligt bara fanns där.

Första paketet med postorderöl

Och skrivandet ja.. Haha. Från början var inläggen korta, krystade och rätt så opersonliga, men efter en tid blev jag mer bekväm i vad jag höll på med och skrivande flöt mycket bättre. Det var roligare att skriva, och framförallt roligare att läsa. Jag försöker skriva på ett sätt som jag själv vill läsa. 

Det finns numera väldigt många svenska ölbloggar och alla fyller sin funktion. Det finns bloggar som recenserar, det finns dom som parar mat och öl, det finns dom som bara skriver nyheter, det finns helt enkelt det mesta. Jag ville kombinera dessa och göra det bästa av det, och jag tycker nog faktiskt att jag har lyckats rätt bra med det. Blanda seriöst skrivande med oseriöst skrivande, skriva om öl på ett personligt plan.

Dagen då vi möttes!

För ett par veckor sen anslöt även min andra vapendragare Gripen (den första är katten, vem annars?) som ni har märkt. Vi lärde känna varandra i somras över ett par öl (no surprise there!) och har umgåtts frekvent sedan dess. Vi har båda samma mål och vision gällande bloggandet och öldrickandet. Den är enkel. Drick öl, ha kul!

Hoppas att ni gillar vad vi håller på med, för vi tänker fortsätta! För att fira detta tar jag fan en tysk öl från dagens släpp på Systembolaget. Schneider Weisse Tap X Mein Nelson Sauvin. Så som jag har raljerat på sista tiden om tysk öl så är det inte mer än rätt. Det blir ingen recension, bara njutning. 

Tack till alla som läser, kommenterar, supportar och gillar. Tack även till min älskade sambo som står ut med allt mitt öltjat, till katten, Gripen, Balder, Ola och alla andra som gör detta till vad det är. Skål på er!

Kommentarer

Thanks for a great year!
Kristopher sa…
Thanks a lot! :)
Anonym sa…
Grattis och skål!

MickeW
Obalanserad sa…
Grattis! :)
Er blogg känns väldigt hemtrevlig och välkomnade. Och genuin. Tack för ett bra år!
eriked sa…
Grattis!

Urskön bild på ölpaketet och kissemissen.
Tobbe sa…
Grattis på 1-årsdagen från 99bottles.se ! Vi har nästan samma ett årsdag men du ligger 2 veckor före ;)
Kristopher sa…
Tack alla! :)
Rolig läsning & grattis från norr=)

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Vinkyl till lagring av öl?