Kvällens provning..

..går i Belgiens tecken. Typ. Amerikanska tolkningar av belgiska öl kan man väl säga, eller vad säger du Balder? Ni förstår, Balder tjatar alltid om att Avery White Rascal faktiskt inte är en veteöl, utan det är en amerikansk tolkning av en veteöl.. Själv tycker jag att det smakar rätt så mycket som en veteöl, resten är väl bara petitesser, eller?

Nåväl, kvällens provning ska bli spännande! Jag och Gripen har samlat på oss ett gäng roliga bärs som vi tänkte prova ihop med våra celebra gäster, bröderna Ek aka Brekeriet! Tänkte göra så att jag presenterar ölen idag och så får ni omdömena imorgon när vi nyktrat till. 


Shorts Brew Imperial Soft Parade: En suröl från Shorts Imperial-serie som kom ut 2007. Vi har tidigare provat Imperial Carob Stout ur samma serie, men detta är alltså en öl som jäst med blåbär, jordgubbar och björnbär (mitt personliga favoritbär, haha).
The Lost Abbey Lost & Found: En abbey dubbel bryggd med russin, en hyllning till de belgiska klosterölen står det på etiketten. Fick hem den bara häromveckan från Köpenhamn och vet inte så mycket mer än det!
Jolly Pumpkin Maracaibo Especial: En belgian strong ale (belgian brown ale står det på etiketten) bryggd med kakao, kanel och apelsinskal även denna som en hyllning till de belgiska klosterölen.
Jolly Pumpkin Biere de Mars: Jolly Pumpkins hyllade biere de garde som ska drickas i Mars säger bryggeriet själv. Tur att vi dricker den idag då för imorgon är det för sent.. 


The Bruery Trade Winds Tripel: En, som namnet säger, tripel från fantastiska The Bruery. Ölen är en sommarbrygd med en sydasiatisk twist, brygd med candisocker och thaibasilika. Väldigt spännande!
Pretty Things Baby Tree: En vår-quadrupel säger beskrivningen. Bryggd med en jävla massa plommon från Kalifornien. Jag har bara provat en öl från Pretty Things tidigare, och den var jävligt bra.. Så vi får väl hoppas på en lika bra denna gången?
Goose Island Madame Rose: Ekfatslagrad suröl lagrad med körsbär från Michigan. Goose Island säger att den borde tilltala folk som gillar bordeaux-vin, flamländska suröl och krieks. Time will tell!
Goose Island Lolita: Sist ut har vi ytterligare en Goose Island öl, även denna en suröl, fast denna är bryggd med hallon i vintunnor. Jag som har en förkärlek till framboise har höga förväntningar på denna.

Vad tror ni, blir en bra kväll eller?

Kommentarer

Gokster sa…
Ja det hade varit gott! Smaklig skål på er!
Kristopher sa…
Desamma kompis!
Balder sa…
Tjatar och tjatar. Jag har gjort det en gång. Jag sa dessutom att Amerikaner jag inte göra belgisk öl eftersom det bara kan göras i Belgien.
Kristopher sa…
Du tjatar! Var inte bitter nu bara för att du är bakfull ;)
Gokster sa…
Då är all amerikansk öl tolkning på europeisk öl om man ska vara 'Baldrig'. Sorry ;P

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Vinkyl till lagring av öl?