En eftermiddag i jakt på gamla öl

I måndags fick vi som prenumererar på Ølbutikkens nyhetsbrev ett mycket trevligt mail. De berättade att på onsdagen så skulle det släppas ungefär 50 olika vintageöl, och så fick man en liten teaser på vilka det var, mest skitöl såsom:

3 Floyds - Behemoth (2008)
Cantillon Cognac Lambic (2003)
Eylenbosch Kriek (1990)
Chimay - Bleu (1999)
Ølfabrikken - ØL (første batch 2006)
Mikkeller - Beer Geek Brunch (første batch 2009)
Sierra Nevada – Bigfoot (2005)

Den naturliga reaktionen på det här mailet ser ut såhär:

Fyra bilder säger mer än tusen ord säger man, men jag förtydligar lite ändå. Blafa blafar folköl, pappa Balder låtsas att han ser en tjej med kort kjol, Kristopher var bilist, nykterist och jävligt trist (jag är aldrig trist, red. anm.) medan Gripen mest höll i kameran (hur kul låter det då? red. amn.). Väl framme på andra sidan sundet så rusade vi in på Ølbutikken, där en del tyvärr redan var slut men vi plockade på oss vars en hel drös med rariteter ändå som vi sedan lastade av i bilen.

När vi väl hade fått in allt och lastsäkrat noga (mycket noga!) så kilade vi bort till Mikkeller Bar där vi snabbt provade vars en öl. Dom hade bland annat Stillwater Bri-Witter-Weisse på fat, en öl av stilen berliner weisse där galningarna har tillsatt brett bland annat. Den var hur jävla god som helst, oerhört smakrik och frisk, och dessutom var den bara på 3,3%. 

Härefter blev det en sväng ner om Kihoskh också för att stilla humlebegäret som pågick i kroppen. Rätt kul att se hur stora prisskillnaderna är mellan butikerna som bara ligger ett par kvarter ifrån varann.. Nåväl, vad fick vi med hem då?


Av vintage-ölen plockade Kristopher på sig en Struise Pannepot Wild 2008 och en Three Floyds Behemoth 2009, sen trillade det även med en Cantillon Mamouche, en ljus Russian Roulette, två flaskor Mikeller Tiger Baby och en av Mikkellers nya öl, Kös.

Gripen hit the jackpot och fick med sig ett gäng jävligt koola grejer.


Evil Twin Biscotti Break var den enda som inte var vintage, men från vintagesläppet blev det ett par årgångar av Sierra Nevada Bigfoot, en Cantillon Cognac Lambic 2003, Eylenbosch Framboise 1986, Eylenbosch Kriek 1990, ett par årgångar av Stille Nacht. Sen står det en growler med hemligt innehåll längst ut..

Så ja, vi har ett par jävligt intressanta provningar framför oss! Trevlig helg på er!

Kommentarer

Gyllenbock sa…
Vackert att bara kunna ta bilen till Köben sådär lekande lätt. Blir väldigt intressant att höra vad ni tyckte om Eylenbosch Framboise. Drack en från 1987 på Kulminator för ett par veckor sedan, det var som saft med en gnutta bärsmak kvar. Extremt lättdrucken och sympatisk dryck. 10 eur för en flaska, vad kostade den på Ölbutikken?
Kristopher sa…
Väldigt smidigt, har gjort det ett par gånger nu.. Inte jobbigt om man är ett par stycken :)
Den ska bli väldigt spännande att dricka! Det står att den är bäst före november 1989, så vi antar att den är bryggd 1986. Vet du något om det? Krieken har iallafall det så, vi vet att den är bryggd 90 och det står bäst före 93 på den.
Tror att den kostade runt 160 DKK, fullt överkomligt pris!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd