onsdag 11 januari 2012

En lördag i Göteborg del 3 - Ölstugan Tullen och kvällens bästa humle

Ölstugan Tullen. Puben som endast har svensk öl och som jag förra gången gillade bäst. Hur var det nu då? Jovars, fortfarande riktigt trevligt! Jag gillar verkligen att dom bara har svensk öl, det är en riktigt bra koncept som pushar den svenska ölkulturen framåt! Jag kan tänka mig att många kommer in dit och tänker 'finns det ens så här mycket svensk öl'? Ja, det finns det. Och många av dom är riktigt goda också.

Jag tog mig en Oppigårds Indian Tribute från fatet och Gripen körde på Dugges Duggish. Indian Tribute var god tyckte jag, rätt så välhumlad och väldigt fint balanserad, men jag börjar känna en viss hus-smak hos Oppigårds som jag inte alltid tycker passar. Hur som helst så gillade jag ändå Indian Tribute, men den bleknade i jämförelse med Duggish! Jävlar! Vad bra den var! Dugges gör det igen! Det var verkligen den superfruktiga välhumlade godisölen jag varit sugen på hela veckan! Suveränt god! Ser du den - prova!


Det blev även en Annas Red Ale från Eskilstuna Ölkultur som inte var så jätterolig. Den luktade inte alls gott, men smakade helt okej. Den tråkigaste jag druckit av det annars så framstående Eskilstunabryggeriet.


Nu gick vi vidare. Vi velade lite och kunde inte bestämma oss om vi skulle gå till Bishops Järntorget som jag nog tycker är det Bishops med bäst ölutbud jag besökt hittills, eller Haket som jag inte varit alls på tidigare. Valet föll på Bishops och Haket fick vänta.

Vad tar vi här då? Jag skymtade en Beer Here Dark Hops i kylen. Lite svart IPA kanske vore något? Den tar vi. Och den var riktigt bra. Rökigheten från rökmalten slår igenom hårt och ihop med Tomahawkhumlen gör den ölen så hård att det nästan rivs i halsen när man dricker den. Mycket trevlig öl.


Det här blev lite av ett 'mellan-inlägg', för jag vill låta er hållas lite inför nästa öl eftersom ölen vi tar in efter denna var en sanslöst bra öl. Den berättar vi mer om imorgon.

2 kommentarer:

HummingDrum (daDam) sa...

Annas red ale har extremt varierande smakkvalité. Den kan vara magisk och rent av tråkig. Jag har haft ca halften hälften de gånger jag provat henne.

Kristopher sa...

Där ser man. Får väl köpa ett par flaskor vid tillfälle och prova igen då :)