onsdag 12 oktober 2011

Edinburgh i december

Sådär, vinterns resa äntligen inbokad. I början av december tar jag med mig min käresta och flyger till Edinburgh, sen har vi tre nätter att spendera i Skottland. Tanken är att tillbringa mesta delen av tiden i Edinburgh, kolla gamla slott, dricka och äta gott, och bara ha det bra. Eventuellt tar vi en dagsutflykt eller övernattning i Glasgow också, och så hade vi båda velat besöka ett whiskydestilleri.

Så nu vänder jag mig till er, kära läsare. Finns det någon som har varit i Edinburgh/Glasgow/Skottland över lag och ha tips för boende och aktiviteter? Alla tips tas tacksamt emot, oavsett om det gäller bryggeri, destilleri, gamla slott, vandringar på hederna eller vad som helst!

Kör på!

8 kommentarer:

Niklas sa...

Brewdog pub :)
Glengoyne ligger trekvart utanför Glasgow me buss som stannar utanför om man ber snällt. Trevligt ställe helt klart.

Anonym sa...

Edinburgh är grymt!! Ett tag sen jag var där men stan räcker länge och väl för 3 dagar, Glengoyne kan man ta sig till oxå, men wirre finns liksom överallt.
BrewDog har ju öppnat annars är givna pit stop The Cannyman (Volounteer Arms) men kallas Cannyman, familjeägt i 100+ år, en pub på riktigt. Nära slottet The Bow Bar, sköna cask, nära stationen
ligger sköna Guildford Arms. Träffa några locals så får du mer tips. En skön utflykt men kanske inte i december är Arthurs Seat, en grym utsikt över staden. Kolla även nån "spök" tur kring slottet som berättar om stadens grymma historia. Nä stanna i stan, den e världsklass./Jugge OT

Peter Lind sa...

Var i Glasgow några dagar i samband med MFF:s match mot Rangers. Det var trevligt men jag tror inte att där finns något i själva staden som motiverar att lämna Edinburgh. Killen jag reste med hade varit även där och föredrog den staden.

Kristopher sa...

Niklas - Brewdogs pub är given :) Glengoyne låter nice, men det verkar som att vi stannar i Edinburgh! Tack ändå!

Jugge - Intressant, många tack för det! Det blir nog att vi stannar i Edinburgh som du säger, och ska absolut kolla in de ställena du säger. Kanon, tack igen!

Peter - Ahaa, just det. Stannade du utöver MFF-resan också, eller var det bara i samband med matchen?

Anonym sa...

Nu var det ett tag sen tror snittet har sjunkit till 1 ggr/år för de senaste 10 åren... Nå väl kolla upp Ratebeer, mina personaliga tips är puben Cloister och nturligtivis stadens bästa ölbutik Cornelius // Nisse666

Peter Lind sa...

Vi var i stan dagarna innan och följde träning och presskonferenser. Det gav också lite tid att gå på pubar. Sedan hade vi en dag efter matchen. Passade på att besöka den alldelles nyöppnade Brewdog-puben. Killen i baren hade haft hjortronen till "Ingrid" hemma i kylen/frysen. Snackade mycket och bjöd på mer öl än jag köpte. Det blev någon trevlig pub också då.
Dark Island var en trevlig skotsk öl. Billig var ölen också, ca 25 spänn för en handpumpad pint.

Kristopher sa...

Peter - Verkar ha varit riktigt trevligt! Kommer nog hänga en hel del på Brewdogs pub i Edinburgh har jag en känsla av.. :)

Anonym sa...

Glenkinche (rättstavat?) ligger 45min med taxi utanför Edinburgh. Har en mycket bra rundvandring.