måndag 3 oktober 2011

Stockholm, första dagen och andra delen; SBWF 2011!

Var va vi? Just det. Efter träffen var det iallafall dags att ge sig ut på fältet igen. Sladdar runt en stund till och sen hittar vi Brewers Association. Och där fastnade vi. Länge. Även här var väl faten inte så jättespännande, men flaskorna! Massor av amerikanare som är svåra att få tag på i vanliga fall. Vad gör man? Jolly Pumpkin, Oskar Blues, O'Dell, Smuttynose, Dogfish Head, Pelican, Maui. Som sagt, vi fastnade rätt länge. Bästa härifrån för min del var en suröl från ett av mina personliga favoritbryggeriet, nämligen Jolly Pumpkin La Roja. Riktigt härligt sur och fruktig. Vackert. Men där var andra häftiga brygder, så som Dogfish Head Midas Touch, Stone Arrogant Bastard och O'dells IPA.


Efter detta kurrar det lite i ölmagarna så vi drar ut och hittar varsin fish n chips, några burgare och lite annat smått. Nu i efterhand ångrar jag att vi inte provade äta inne på restaurangen då jag tror att maten där inne var bättre. Men detta fick duga så länge.

Vi letar oss sen vidare och hittar Carlsbergs monter. Vi går först förbi, men kommer på oss själva med att där finns ju Carnegie 175 års jubileumsöl! Jag tyckte att den var riktigt trevlig och mjuk, även om den kanske var späppet för tam för min del. Jag tror att den kan bli riktigt bra efter några år i skafferiet. Här fanns även Brooklyn Monster Ale 2010, Black Ops och Local 1. Black Ops alltså.. Jävlar.


Intill Carlsberg hittar vi Monks. Sina egna öl på fat och nästan alla flaskor säljes styckvis, undantagen är de största flaskorna som bland annat innefattar Goose Island Night Stalker och Big John. Båda dessa ölen var magiska, men Night Stalkern var snäppet vassare.

Nästa monter var Samuel Adams, som låg granne med Monks. Samuel Adams är ett bryggeri som jag alltid gillat, för att vara ett av de största så gör dom fortfarande en del riktigt häftig öl. Vi provade pumpaölen som var helt okej, Imperial Double Bock som var bra, New World Tripel som var riktigt bra och Imperial White som var totalt jävla jättebra! Om ni någonsin ser den någonstans - KÖP!

Härefter var det lite återträff bland bloggarna nere vid danskarna. Där minglade vi runt en stund och snackade med vem man ville och hade det allmänt gött helt enkelt. Jag stod en rätt bra stund med Gyllenbock som skriver på en av mina favoritbloggar, Öl är gott, resor är kul, och så hittar vi även Fredrik från Ölhunden som även hängde på oss dagen efter.

När vi sedan gick vidare kände jag att det var dags att kolla in Hall 2 som jag inte varit i än. Här fanns det också en massa godsaker som t.ex. tequila, whisky, rom och vin. En snabbis hos TequilaSpirit och en borta hos några av de montrarna som serverade rom. Ron de Jeremy kände jag att jag helt enkelt var tvungen att prova. Jag trodde att den skulle vara en sliskig plojgrej, men den var faktiskt riktigt bra! 


Jag behövde inte mer än en halvtimmes tid här inne sen kände jag mig klar, så vi stack över till Hall 1 och ölen igen. Ytterligare en runda till Brill och sen rakt på fatölen hos Wicked Wine. Helt klart montern med bäst fatöl. Jag menar, har man Sierra Nevadas Beer Camp öl på fat, då vinner man. Lite mer Sierra Nevada fick vi oss här, bland annat den omtalade Hoptimum. En bra DIPA med MYCKET humle, men jag vet inte om jag skulle vilja betala det priset man ville ha på Systembolaget.


Nu börjar klockan klämta och det finns fortfarande saker jag vill prova. Jag har knappt fått i mig någon av de svenska bryggeriernas öl, men det är väl kanske förståeligt med tanke på vad jag faktiskt har fått i mig för öl. Efter en stund hittar vi Ängö Kvartersbryggeri där jag intar deras riktigt trevliga Södvik Saison. Härlig öl!

En snabb sväng till ner mot TWC där vi återfinner Balder, Henning och Fredrik som står och "smuttar" på några barley wines från Det Lille Bryggeri. Här hinner vi får några provsmakningar till och sen tänds lyset i taket och det är dags att gå hem..


Trodde vi. Hem? Haha. Nej. Vi tog första bästa taxi till omtalade Akkurat. Ingen av oss hade besökt Akkurat sen tidigare och vi hade planer att göra det dagen efter, men ett extra besök skadar väl ingen? Väl inne på Akkurat tar vi oss varsin Lou Pepe Framboise från faten och sätter oss ner där vi hittar Jonas från Öl i Stockholm med några av hans polare. Hur kul som helst hade vi dessutom. När vi sen suttit här ett rätt så bra tag var det iallafall dags att bege sig mot hotellet. På riktigt denna gången. Jag somnade gott kan jag säga. Vad som sen hände på fredagen får vi ta i nästa inlägg.

Ses snart igen!

2 kommentarer:

Gyllenbock sa...

En härlig torsdag det var det, efterfest på Akkurat låter ju bara för härligt men tyvärr hade jag inte tid denna gång. Det var en ära att få träffa dig, nästa gång kanske i Köpenhamn? Vi får se.

Kristopher sa...

Sannerligen en härlig torsdag! Desamma måste jag säga där, och du är välkommen till Skåne precis när du vill. Några öl i Malmö och ett besök i Köpenhamn känns inte alls overkligt för min del!