tisdag 25 oktober 2011

Matmässa i Malmö och To Øl Final Frontier!

I helgen är det SMÖF i Söderbärke. Dit vill jag. Men för alla oss som inte kan ta sig ända till Norrland titt som tätt för att dricka öl så finns det denna helgen ett schysst alternativ, iallafall för oss som bor i Skåne!

På fredag den 28/10 (-30/10) kl 10.00 öppnar årets Älska Mat-matmässa på Slagthuset i Malmö. Jag var där förra året och tyckte att den var riktigt trevlig. Många trevliga montrar med massor av olika sorters mat och tillbehör. Förra året hade även Malmö Brygghus en monter, inte alls dumt. Jag vill minnas att vi var där på lördagen förra året och det var riktigt mycket folk, så i år ska vi dit på fredag eftermiddag istället. 

150:- kostar inträdet och alla aktiviteter är inkluderade. Vi tänkte gå på Äppelhantverk från Österlen där Katja Hansson från Kiviks Musteri kommer att prata om cider, sen får vi se om det blir någon mer eller om vi bara strosar runt efter det.

Nåväl, vi får väl ta en öl idag också? Ölen jag tänkte dricka idag köpte jag i förra veckan genom ett samköp och är en DIPA på 9% från danska To Øl. Föregångaren First Frontier fanns i ett av Systembolagets specialsläpp för en tid sen, minns inte exakt när.  

"Efterfølgeren til To Øl humlesucces First Frontier er nu på banen og har navnet Final Frontier. Øllen er lige den tand mere af det hele end sin forgænger, med lidt ekstra krop, ekstra fylde, ekstra alkohol, ekstra smag og selvfølgelig ekstra humle. Dette giver en utrolig potent og samtidig velafbalanceret Double India Pale Ale! Øllen bør drikkes når du når din yderste grænse i det mest ekstreme vildernes, hvor eksistentialerne bliver sat på prøve og livet for alvor nydes!" 

To Øl Final Frontier!


Ölen är rätt så ljust orange/persikofärgad med en beige och lite smutsig skumkrona som hänger kvar ganska länge för att sedan ge fina lacings på glaset.

Aromen är riktigt färsk. Denna ölen är inte många veckor gammal. Passionsfrukt, mango, papaya, ananas, exotisk frukt, exotisk frukt, exotisk frukt! Tallen trillar in i efterhand.

Mycket behaglig kropp med precis lagom mängd kolsyra. Även här massor av exotisk frukt som passionsfrukt och mango, men mycket mer tall och kåda än i doften. Låååång och fin efterbeska som inte släpper på en rätt bra stund.

Jag hade kanske hypat den här ölen lite väl mycket innan jag drack den och många som har skrivit om den tidigare har provat den på fat, och där ska den tydligen vara extraordinär. Får se om jag kan få prova det någon gång också. Den är nog inte riktigt prisvärd med sina 46:- (beställningssortimentet, kollikrav) men det är helt klart en mycket behaglig DIPA.

Betyg; 7,5/10

Inga kommentarer: