söndag 16 oktober 2011

Resan bokad.. Med nytt resmål!

När vi satt här och försökte boka en resa till Edinburgh visade det sig att det inte gick särskilt många flyg dit under dom dagarna vi ville åka, och dom som gick var lite väl dyra för vår budget. Vi började leta runt lite efter andra ställen och det första som kom upp i huvudet var Rom.. Men nej, vi väntar med Rom till någon sommar istället, vi kände båda att det är en stad som ska besökas när det är varmt och gott.

Efter en stunds velande föll iallafall valet på London! Tjejen har varit där ett par gånger tidigare och älskar den staden, så hon var inte svår, minst sagt. Jag har aldrig varit där innan så jag är inte heller svår, minst sagt! Vi åker dit i början av december. Vi brukar åka varje år till julskyltningen i Köpenhamn och där brukar den vara magisk, så jag kan bara föreställa mig hur det kommer vara i London. Riktigt peppad!

Men jag tackar iallafall för alla tipsen jag fick angående Edinburgh, och jag sparar dom för att vi ska definitivt dit inom en snar framtid ändå! Nu vill jag istället ha tips på ställen att besöka i London! Det finns antagligen betydligt fler där än i Edinburgh, men om ni har något ni tycker är extra värt ett besök så släng iväg en kommentar!

Vi har planer på att gå på julskyltningen och hänga runt i stan, som sagt så har min tjej varit där ett par gånger tidigare så hon vet var hon vill, bland annat Notting Hill och Camden. Men jag har också lite planer på att besöka bland annat Craft Beer Co., Cask Pub & Kitchen, The Harp och sen till Kris Wines och RealAle.com för att handla med öl hem. Det är några av de ställena jag vill besöka, får se om vi hinner med alla eller om vi hinner med ännu fler! Det är trots allt bara en weekend. Men som sagt, om ni har något förslag på andra ställen så bara skriv, allt mottages tacksamt.

Med detta sagt tar vi ett glas av vad som kommer vara min husöl den kommande tiden, ingen mindre än den helt suveräna Dugges Gustafs Finger! Jag tänkte inte göra någon recension mer än att jag gillar den som fan, lättdrucken och riktigt fint balanserade smaker. En riktigt schysst bitter. Helt klart en av de bästa "vardagsölen" jag haft på länge.

Skål!


5 kommentarer:

stig sa...

The Rake
Euston Tap (sulten? - bestill pizza)
Southampton Arms (kun "ukjente" mikrobryggerier - prøv deres eneste rett - en slags "hamburger)
White Horse - cask ale pub
Brewdog i camden - åpnet?

Mats sa...

Utobeer i Boruogh Market är helt klart värt ett besök. Det är tre år sedan jag var där men då fanns i alla fall ett stort sortiment.Även om du inte gör några fynd så är Boruogh Market en trevlig marknad ( i alla fall på sommaren när jag var där)

http://www.boroughmarket.org.uk/page/3032/Utobeer/73

Kristopher sa...

stig - Kanon, tack så mycket! Ska kollas upp! Jag tror inte att Brewdog har öppnat i Camden än, men man kan ju alltid hoppas att dom hinner göra det innan december.. :) Tack igen!

Mats - Ser riktigt bra ut! Ska se om vi hinner dit, landar på en lördag förmiddag, och så stänger dom 17.00.. Men ska definitivt försöka hinna dit! Tack!

Milsem sa...

Man får inte missa The Kernel när man först är i London. Ett av de mest spännande engelska bryggerier enligt Mikkeller.... och mig ;)

http://blogs.independent.co.uk/2011/07/29/beer-the-gypsy-brewer/

Kristopher sa...

Milsem - Oj, det där verkar riktigt intressant! Tack!