tisdag 16 april 2013

Öl i Hamburg del 4: Gröninger Braukeller och sammanfattning

Fjärde och avslutande delen av Hamburg-inläggen! Efter ett par sköna timmar på Altes Mädchen Braugasthaus var vi på väg ner i stan igen, förbi tivolit Hamburger Dom där det var någon sorts uppträde och en helvetes massa aktivister av olika slag. Vi traskade förbi lite loppisar och annat smått och gott innan vi till slut hamnade på den (väldigt) stora bryggpuben Gröninger Braukeller.
Den här puben ligger i en källare och är fem eller sex salar djup, vi fick ett bord precis vid dom stora pannorna ganska nära ingången så när man skulle besöka toaletten längre ner så kändes det som om stället aldrig skulle ta slut! Rum på rum på rum och mycket folk överallt med tiolitersfat och stora brickor med korv, kassler, stekt potatis och allt möjligt. Grym stämning, needless to say!


I ölväg är detta inget ställe för en ticker då dom bara har typ två eller tre av sina egna öl, men om du är ute efter tysk kultur och en skön middag så är det stället för dig. Servitrisen kom och tog våra beställningar och lämnade en bricka med vitt bröd och senap, vilket jag inte fattade något alls av. Vet inte ens om jag gjorde rätt, men det funkade fan rätt bra att doppa brödet i senapen och dricka pilsner till.. Jävligt märkligt, men som sagt rätt gott.

En stund senare kom våra schweinshaxes in, ett riktigt fett fläsklägg med galet knaprigt skinn och helt otroligt mört kött, serverat med kålsallad. Daaamn, vad gott det var! Och ett enlitersglas med pilsner till det, sen var kvällen fulländad. 


En smärre matkoma infann sig av naturliga skäl och vi tänkte att det var dags att knalla bort till hotellet igen. Under söndagen begav vi oss norrut igen vid 11-tiden, körde en sväng inom Lübeck där allt var stängt, ett stopp på bordershoppen för att inhandla en massa dryck till bröllopet, och sen raka vägen hem. Så det var inget som var speciellt intressant för er läsare. 

Sammanfattningsvis så kan jag säga att vi hade en riktigt mysig och avslappnad helg.. Ganska lagom för en weekend. Som ölentusiast är det inget att sikta in sig på då ölkulturen är ganska död utöver dessa ställena jag skrivit om, plus ett fåtal till.. Vilket är ganska lite då det bor rätt mycket folk i Hamburg, plus att dom flesta ställena vi besökte hade som sagt bara ett par av sina egna öl. Men det är ju alltid kul att upptäcka en ny stad i vilket fall som helst och så var det även nu, sen vi får se vart det bär av nästa gång!

Ingen aning om varför denna bilen låg uppochner. Förvånade blev vi iallafall.

Inga kommentarer: