onsdag 10 april 2013

Öl i Hamburg del 2: Joh.Albrecht Brauhaus

På lördagen vaknar vi förhållandevis sent och kommer inte ut från hotellet förrän efter 10, vilket är rätt sent för att vara oss. Men det är väl positivt att man sover bra, eller? Hotellet i fråga hette Grand City Hotel Hamburg Mitte och låg lite avsides från stan, typ i ett kontorsområde eller hur man ska beskriva det.. Det var inte industriellt och det var inte bostadshus, mer som ett företagsområde typ. Men det var bra iallafall, fräscht och fint även om det såg ut som en betongklump utifrån och 10-15 minuters gång till centrum, och inte alltför dyrt.

Och på tal om att gå så tyckte vi båda att Hamburg faktiskt inte var så värst stort som vi väntade oss, det är ändå Tysklands näst största stad. Avstånden mellan hotellet, stadscentrum, Reeperbahn och dom olika ölställena vi besökte var inte värre än att man kunde traska runt så länge vädret höll sig i schack. Inte som Berlin exempelvis, där krävs ändå en cykel för att man ska kunna ta sig runt ordentligt utan att slösa för mycket tid på transport. Jag tror att det längsta vi gick under helgen var 30-40 minuter, vilket ändå får ses som överkomligt.

Vi strosade i vilket fall som helst runt i lite butiker i stan en stund innan vi började sakta men säkert bege oss ner mot Joh.Albrecht Brauhaus, en liten bryggpub som ligger några kvarter från rådhuset.


Det finns egentligen inte så jättemycket att säga om stället mer än att det var riktigt fräscht och fint! Ljusa lokaler, stora kopparpannor inne i puben och skön utsikt över kanalen. När vi kom in var det runt lunchdags och det satt ett gäng danskar och drack öl vid ett bord, några andra fanns även i lokalen men det var ganska tomt i övrigt.

Vi hade ätit frukost typ en och en halv timme tidigare så vi var inte hunriga, annars såg maten rätt schysst ut. Istället blev det vars en öl, tjejen tog en veteöl och jag en dunkel.. Veteölen var typiskt tysk med mängder av skumbanan och kryddpeppar, en bra tysk veteöl helt enkelt. Dunkeln tyckte jag var ännu bättre, riktigt maltsöt och ganska fyllig, precis som jag vill ha mina dunkels.
Jag hann även med en av deras helles lager som var en ganska medioker historia. Mycket malt, bröd och en hint av citrus. Vi satt där ändå ganska länge då detta faktiskt var det enda stället under dagen som hade wi fi. 

Tyskland är bra lustigt ibland, jag menar.. Pubar och affärer i en stad med runt två miljoner invånare, och många av dom har varken wi fi eller tar kort? Och så dubbar dom sina TV-program vilket för mig är ett mystierum år 2013. Lite förlegat på något sätt, men vad ska man göra? Det blir ju mer tid över för öl iallafall!

Solen började skina på ganska bra och vi började sakta men säkert bege oss ner mot Reeperbahn.

Inga kommentarer: