onsdag 17 april 2013

Inför Copenhagen Beer Celebration 2013

Under första helgen i Maj är det äntligen dags för CBC 2013! Jag missar fredagen men kommer att befinna mig på plats under båda lördagens sessions.. Redan förra året var jag grymt nöjd efter den stora ölfesten, men något säger mig att det kommer bli ännu bättre i år (även om Struises vagn kommer bli sjukt svår att slå, om det ens går).

Copenhagen Beer Celebration är det jag pratar om nu för dig som kanske inte vet. Det är kort sagt Mikkellers feta ölfestival som hade sin första upplaga förra året och blev hyllad ölvärlden över. Om du däremot följer iallafall några av våra många svenska ölbloggar så har du med allra största säkerhet hört talas om det tidigare, och förhoppningsvis har du redan biljett dit också.

Några saker som jag tror kommer göra årets festivalupplevelse ännu bättre än sist är bland annat att istället för polett-/kontantsystem så är ölen "gratis" efter vi entrat festivalen. Ölen är alltså medräknad i inträdet. Varje bryggeri har med från sex upp till tolv öl och kommer att servera en tredjedel av sin arsenal på vart pass. Med andra ord så kommer man inte kunna dricka alla öl om man inte har den rosa biljetten som gäller för alla tre passen.. Men jag kommer väl förhoppningsvis klara mig med dom totalt ~180 öl som kommer att finnas för provning under dom två passen jag besöker. Om det inte räcker så får jag nog söka hjälp.

En annan sak som också är grymt är att det kommer finnas en bottle shop så att man ska kunna köpa med sig öl ifrån festivalen. Ett ypperligt tillfälle att kunna köpa lite öl från några av dom svåråtkomliga bryggerier som kommer finnas representerade under helgen. Exakt vad som kommer finnas i shopen är inte offentliggjort än, men det kommer nog att bli en hel del bra öl misstänker jag.

Någon officiell middag ingick inte i priset i år, dock är det inte hela världen då ölen gjorde det istället. Dock kommer det finnas några schyssta matställen att köpa mat på under festivalens gång, bland annat Johns Hot Dog Deli som även fanns förra året.

Sist men inte minst så har vi ju bryggerierna. Några helt fantastiska bryggerier kommer att finnas på plats, däribland Kuhnhenn, Firestone Walker, Surly, Three Floyds, To Öl, Westbrook, Kernel, Xbeeriment, Mikkeller och Cigar City, plus ett tjugotal till.. Det har dessutom börjat avslöjas vilka öl vilka bryggerier kommer ha med sig. Dock tänker jag inte göra någon lista över det, men om ni är nyfikna så går ni in här och lägger ett bokmärke, där kommer Manker att kontinuerligt uppdatera listor på öl som kommer finnas på plats. 

För mer CBC-nörderi så rekommenderar jag MankerBeer som även är den officiella CBC-ölbloggen varmt. Intervjuer med bryggare, nyheter och annan infomation kommer fortlöpande. Ses vi där?


Bild lånad från Mikkellers facebooksida

4 kommentarer:

Balder sa...

denna gången med Grip

Kristopher sa...

Haha, tillochmed det, ja!

Andreas Olofsson sa...

Vi ses där! Har också bägge lördagspassen. Ska bli intressant att se vad det är för "sörprajs" som ges till oss som får stanna kvar inne i hallen mellan passen.

Marcus sa...

Jag och två av mina ölnörds-vänner har rosa biljetter. Det lär bli två sanslösa dagar... följt på söndagen av Mikkeller Bars 3-årsjubileum :)