måndag 8 april 2013

Mjödmåndag: B. Nektar Wildberry Pyment

I väntan på rapporten från Hamburg och annat skoj så kör vi vidare på mjödet nu när det är måndag och allt. Det har varit lite segt dom senaste veckorna från min del då jag inte har funnit så värst mycket tid att skriva riktiga inlägg här på bloggen, dock är det betydligt mer aktivitet på facebooksidan.. Som vanligt. Aja, nu blir det bättring på det! Dels så kommer Hamburg-inläggen, sen har jag lite roliga öl att recensera, mat att laga och så händer det ju saker titt som tätt nu på våren. Men vi börjar med ett mjöd!

Det tredje mjödet i räkningen kommer även detta från B.Nektar (vi har ju ett gäng att recensera så det blir en del från dom, men även Mjödhamnen och lite annat är på gång) och heter Wildberry Pyment. 

Som hemsidan säger så är det ett semi-sött mjöd gjort med klöverhonung, shirazdruvsaft, naturligt koncentrat från vilda bär och är deras populäraste mjöd. Det finns även tips om att man kan göra sangria på det, eller servera med is som en wine spritzer, men vi föredrog att prova det helt för sig själv.


Mjödet är djupt rosenrött utan något som helst skum. Riktigt, riktigt häftig färg!

Doften är parfymerad och innehåller mängder av intryck så som röda druvor, honung, rosé-, krydd- och svartpeppar, rosor, mandelmassa, marsipan och vanilj. Som ett fint och sött rödvin skulle jag nog vilja jämföra det med.

Mycket blommigt och sött med mängder av röda druvor, halm, övermogna röda äpplen, plommon och körsbär, lingon och massor av björnbär, lite som bärsylt. Grymt bra balans och smakerna kommer i vågor efter varandra, hela tiden. Efteråt kommer en värmande alkoholhetta, riktigt mysigt. 

Kan mycket väl vara det bästa mjöd jag smakat hittills, helt otroligt fruktigt med en galen balans. Grymt gott.

Inga kommentarer: