onsdag 3 augusti 2011

Oskar Blues Gordon/G'Knight Imperial Red/IIPA och Sigtuna Harvest

Sommar = mycket jobb för min del. Jobbar med frukt och grönsaker och det är rent ut sagt jävligt mycket jobb, speciellt under semestertider när vi alltid är underbemannade. Därför får jag väldigt varierande arbetstider, lediga dagar mitt i veckan och jobbar rätt mycket helg. Nu föll det sig så att jag blev ledig idag, därför passade jag och min bättre hälft på att gå ut och äta lite igårkväll och ta en öl.

Jag startade här hemma med Sigtuna Harvest Ale som jag tyckte var rätt så schysst. En öl på 4,9% som ska passa de mörknande höstkvällarna och robust husmanskost.


Tobak, knäckebröd, karamell, choklad, nötter och en del humlesmak utan att vara besk. Inget banbrytande men helt klart en trevlig öl! Kan tänka mig att den fungerar bra till en stabil måltid. 6,5/10

Sen blev det tåget in till Lund för en (förvånansvärt god!) burgare på nyöppnade Harry's. Jag har länge varit rätt så tveksam till just Harry's men vi kom inte på något annat just då, Lund är ju ändå relativt begränsat. Det blev iallafall en burgare där som passade finfint med en Brooklyn East IPA.

När vi sen var mätta och belåtna begav vi oss till Bishops för en öl. Knappt något folk och platserna vid den öppna fönsterväggen som alltid är upptagna var ikväll lediga! Riktigt mysigt att sitta där i den ljumma augustikvällen och bara titta på förbipasserande. Tyvärr så ville bartendern stänga tidigare just på grund av bristen på folk, men en öl skulle vi hinna med! Tjejen körde vidare på sina fruktöl och tog en Timmermans Peach. Luktade och smakade massor av persika och aprikoskräm. 7/10

Själv gick jag där och stirrade på kranarna lite och hittade mest öl jag redan druckit tidigare. Ikväll kände jag för något nytt. Och humligt. Jag kikade in i kylen lite grann och där stod den och stirrade på mig. En imperial red/IIPA på 8,7% från det amerikanska bryggeriet Oskar Blues. Gordon står det på burken men enligt hemsidan heter den G'Knight och/eller Gordon. Det är i vilket fall som helst samma öl, så vi kallar den Gordon!


Röd/bronsfärgad och grumlig öl med stor vit skumkrona som hänger kvar och är fluffig.

Luktar SÅ GOTT! Grape, citronmeliss, andra citrusfrukter och massor av barrskog. Ni vet som det luktar när du går över ett kalhygge som nyss blivit ett kalhygge? Ungefär så. M-mhm!

Smakar också blöt tall, sura citrusfrukter och maltig sötma. Lite torr öl med en lång och bitter eftersmak. Riktigt fin!

Betyg; 9/10

Nästa öl jag tänkte leta upp från samma bryggeri är deras Gubna DIPA. Den har jag hört ska vara riktigt jävla bra också.. Får se när den dyker upp! Efter detta blev det ett tåg hem och sova ut ordentligt.. Mysig kväll, kul att Lund också kan leverera!

2 kommentarer:

Erik sa...

Gubna är kalasfin i min mening!

Kristopher sa...

Har fan inte hittat den än! Sluta teasa! :D