tisdag 30 augusti 2011

Dark Horse Brewing Crooked Tree IPA

Jag har bara druckit en öl från amerikanska Dark Horse tidigare, och det var deras Blueberry Stout som jag tyckte var rätt schysst, bortsett från den stickiga kolsyran. Utan den kolsyran hade den varit fantastisk.. Mmm.. Nåväl, idag är det inte den som ska drickas, utan en västkustinspirerad IPA på 6%.

Saxat från hemsidan;
"Inspired by West Coast I.P.A.'s, but brewed with Michigan style. The Crooked Tree is heavily dry hopped to give it a big aroma of pine and citrus. The flavors are big, yet very balanced between fresh hops and malt. Often described as "grapefruit" our hops give this beer an excellent fruit flavor that finishes dry, crisp, and clean. It will pour a nice deep copper color with a bit of haziness. Because of our almost patented "Intense Transfer Methods" our Crooked Tree has won several medals in the India Pale Ale category." 

Här är den - Dark Horse Crooked Tree!


I glaset finner vi en mörk orange/lite lätt brun öl med rätt mycket jästfällningar och smutsvitt skum som försvinner rätt så fort.

Luktar grape, röda och svarta vinbär, tall och honungsmelon. Riktigt trevlig doft!

Smakar en hel del grape, lite mer vinbär, lite mer citrusfrukter som citron och apelsin, persika och tallskog. Även denna ölen den där lite stickiga munkänslan, precis som tidigare nämnda Blueberry Stout. Det är en rätt schysst öl är ändå, det stickiga (det som dom själv refererar till som crisp, antar jag?) passade avsevärt bättre i denna än i stouten.
Jag öppnade ölen när den var kylskåpskall, men nu när den börjar gå upp lite i graderna så kommer humlebeskan fram på ett mycket finare sätt och ölen blir bättre balanserad.

Det är helt klart en trevlig öl, även om den kanske inte når ända fram.

Betyg; 7,5/10

Imorgon blir det besök i fiendeland (Helsingborg) för att dricka öl och käka, vad jag har hört, riktigt bra pizza på Mogwai och eventuellt en sväng till Dahlberg. Kommer bli bra..

3 kommentarer:

Gripen sa...

Det är tur att vi blir två imorgon, annars hade man inte vågat! Ang. ölen så lät den faktiskt riktigt trevlig, låter som det är lite hembryggs-stuk fast inte helt vild.

Johan / Blafa sa...

Ser fram emot att träffas imorgon!

Ang. Ölen, jag drack den i julas men då kändes den väldigt trött. Aromen var väldigt svag och kroppen inte mycket bättre. Smaken som fanns var inte dålig men den räckte inte till mer än 3/5 på min skala!

Kristopher sa...

Gripen - Ja, det känns skönt att ha en vapendragare med sig.

Johan - Hmm, denna var nog inte jättefärsk, men inte så gammal som din verkar ha varit heller. Trött i början men den vaknade efter en stund, typ, haha.
Yes, ska bli trevligt! Vi tar tåget 17.00 uppåt. Slänger iväg ett sms.