tisdag 24 maj 2011

Malmö Brygghus släpper sommar ale!

Imorgon, den 25/5, släpper Malmö Brygghus sin Ribban Summer Ale. Den kommer att finnas på Bishops Arms Gustav och Savoy och självklart på bryggeriet it self.

Malmö Brygghus skriver;
[...]Malmö Brygghus är stadens enda bryggeri och på The Bishops Arms finns ett enormt stort utbud av ölsorter. Med inspiration från dessa två ytterligheter, inleddes i våras ett unikt samarbete för att skapa malmöbornas första sommaröl – Ribban Summer Ale. Under våren har personalen på The Bishops Arms varit med vid bryggningen på Malmö Brygghus. Efter några veckors jäsning och lagring är nu ölen avsmakad, godkänd och klar för avnjutning på uteserveringarna.
Ölen kopplas in på tappkranarna på Malmö Brygghus och levereras med mankraft till The Bishops Arms den 25 maj. Häng med på öla-lunken genom staden!
Ribban Summer Ale är en överjäst öl med hög hinkabilitet. Med förhållandevis låg alkoholhalt släcker den törsten varma dagar – utan klydd. Serveras hela sommaren på Malmö Brygghus och The Bishops Arms på Savoy och Gustav Adolfs Torg.
Alkoholhalt: 4,8%vol
Serveringsstart: 25 maj 2011[...] 


Jag tänkte sticka in till Malmö på fredag och prova en. Så först blir det Köpenhamns ölfestival på torsdag och Malmö Brygghus på fredag. Men allra först är det dags för MFF att ta hem derbyt ikväll mot HIF.

Framåt himmelsblått!

Inga kommentarer: