måndag 23 maj 2011

Ett besök på Dahlberg i Helsingborg och öl #80 - Founders Double Trouble DIPA

I lördags var det som bekant firmafest. Jag hade mina misstankar om att det inte skulle serveras några humlebomber på bowlinghallen så vi stannade till på Dahlbergs uteservering innan vi gick till bowlingen. Tanken var att kolla när Brewdog / Three Floyds Bitch Please skulle kopplas in så att man kan smita dit så fort möjligheten ges. 
Vi går in och börjar prata med sommelieren som också driver Skånes kändaste ölblogg, nämligen självaste Fredrik från Humle och Malt. Jag måste erkänna att man inte kan låta bli att känna sig ganska liten när man pratar med en man som provat över 7000 öl. Men det blev en mycket trevlig pratstund och så fort Bitch Please är inkopplad så blir det ännu ett besök på Dahlberg. 

Det blev ju så klart en öl när vi satt där i kvällssolen också. En DIPA på 9,4% från amerikanska Founders Brewing Company. Ölen heter Double Trouble.


Kristallklar och gyllene öl med vitt skum. Ser riktigt god ut!

I doften finns citrus och stall. Som min gode vän och arbetskollega beskrev det; den luktar lite som när man kommer in i ett stall, en svag doft av hö och skit. Det stämde, men på ett bra sätt!

Förvånandsvärt len dryck med citrus, grape, blommor och lite karamell. Jag förväntade mig nästan en spark i ansiktet av denna ölen så det var lite synd, men den var god ändå måste jag säga. Helt klart en bra öl när man sitter på en uteservering med utsikt över Helsingborg. 

Betyg; 7,5/10

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Trevligt att träffas, jag har fått fatet idag, återkommer när det blir dags att koppla på det, antagligen nästa helg... Men info kommer på bloggen, tack för en fin recension. :)

Kristopher sa...

Desamma!
Låter hur fint som helst, då ses vi snart igen :)