söndag 15 maj 2011

Loppis, Ystad och lite öl i form av Stockeboda Gårdsbryggeri och Två Bryggare Ysta.

Igår var jag och Caroline lediga samtidigt, vilket vi inte brukar vara. Men när vi väl är det så försöker vi alltid komma iväg och göra något. Igår föll utflyktsmålet något otippat på Ystad. Inget speciellt egentligen, men vi brukar ta bilen runt natursköna Skåne och hamna nere i Simrishamn och Kivik som är så jäkla mysigt, men Ystad har jag nog bara varit i en gång tidigare, så varför inte? Man kan ju inte dra till Köpenhamn varje helg, tyvärr. På vägen trillade vi inom en liten loppis i Svedala.. En av de lustigaste loppsarna jag varit på. Dom gillade skyltar och verkar ha något sorts samarbete med ICA.


Vanligtvis är loppisar inte min grej, utan det är Caroline som har en intresse för det och jag brukar hänga med för att se vad för sjuka saker man kan hitta egentligen. På denna loppisen fanns riktigt mycket skit. Men när jag gick där och tittade bland alla gamla kaffekvarnar, heminspelade VHS-band och torkade blåsfiskar så hittade jag en sak jag inte kunde motstå att köpa. Ett ölglas med Pripps Fatöl-logga på. Bild finns nedan, haha. Jag undrar lite hur gammalt det är.

Sen drog vi vidare till Ystad och strosade runt där ett tag och tog en fika. Jag tog en räkmacka och en öl, Caroline fick vara designated driver och dricka vatten. Tack!


När vi gick där på gågatan bland förvånansvärt mycket folk så slog det mig att det borde finnas Stockeboda-öl på Systembolaget här. Mycket riktigt! Fick därför med mig följande hem..


Ysta Mörk, Ysta Påskbrygd, Stockeboda IPA och Stockeboda Vinternattens Ljus. Inte ofta man har vägarna förbi varken Ystad, Simrishamn eller Tomelilla som är de enda ställena där Systembolaget tar in dessa så det var bara att ta tillfället i akt.

Utöver det blev det en flaska med kryddblandning som jag tänkte göra midsommarsnaps på och en burk libbsticka till bland annat kvällens gulasch. Här kommer även bild på det omtalade glaset.

2 kommentarer:

Beer-naise sa...

Sådana glas hade morsan och farsan när jag var liten. Jag vet att farsan "fick" dom från en krog när han gjorde lumpen för ca 40 år sedan. Jag såg faktiskt några glas på en loppis för några månader sedan. När jag var liten var det de största glasen vi hade i huset men nu när jag fick se dem så var det oväntat små. :)

Kristopher sa...

Nice! Tror att det är 40 cl i detta.
Haha, det kostade mig 10 spänn så det var väl spenderade pengar.