Inlägg

Kort om helgen.

Bild
Om knappt en timme ska jag traska ner till stationen och sätta kurs mot Vellinge. Det är ölprovning på tapeten tillsammans med Kristopher och Blafa hemma hos Balder. Balder får också vara med. Vad som ska provas är lite oklart, då vi alla varit mer eller mindre hemlighetsfulla, men jag räknar med att det blir ganska hög klass. Rapport kommer såklart att läggas här på bloggen, så ni får vänta även med mitt bidrag tills dess. Man vet ju inte vem som läser här... Men helgen började ju redan igår, och jag var inte sen med att fira (den korta arbetsveckan till trots.) Xbeeriment Black force one Bourbon barrel edition. Flaska nr 214 av 374. Jag lyfter på glaset och fyller näsan med den fantastiska doften av kaffe, bourbon, vanilj och choklad. Kort därefter får hjärnan jobba ännu mer med huvudsakligen kaffe, choklad och rostade toner när jag tar den första smutten. Det är också lätt rökigt med fatkaraktär med träiga toner och lätt av vanilj, och en fantastisk och långdragen eftersmak med myck...

Ängö Höga Höjders

Bild
Fredag eftermiddag och nu håller ni helg allihop! Inte här inte, här ska det jobbas imorgon. Men inte deppar jag för det, för jag är ledig på måndag när ni andra är och knegar, haha! Plus att jag ser verkligen fram emot morgondagen då det vankas ölprovningspremiär i pappa Balders nya lya i glamourösa Vellinge, så för många öl idag hade kanske förstört "välmåendet" imorgon lite. Men en eller två kan man ju ta även om man ska jobba! Min andra beställning ur det lokala sortimentet blev två öl från Ängö Kvartersbryggeri som jag gillar mycket men inte har fått prova så många öl av än. Jag beställde denna gången två stycken Diabolisk Ängöl och två stycken av deras nya steam beer Höga Höjders Ängöl. På flaskan läser vi; " En okomplicerad och oborstad Ängöl, en Ångöl. Den passar lika bra i picknickkorgen som på tiotusen meters höjd. Flaskans modell är utvald för att kunna serveras på flygplan. Historiken med Ängö och flyg går långt tillbaka i tiden. Redan på 1920-...

Perfekta pommes

Bild

Glad påsk!

Bild
Nu bär det snart av hem till morsan för att käka påskmiddag, men tills dess sippar jag på en klassiker i hemmets lugna vrå. Ingen påsköl förvisso, men jävligt gott. Glad påsk på er!

Mikkeller KØS - You've never been køssed like this before

Bild
Nu är väl de flesta av er lediga och har det gött i påsksolen när en annan är på jobbet och sliter som vanligt.. Inga röda dagar här inte. Dock sken solen även igårkväll, och med anledning av det blev jag väldigt sugen på att grilla. Utomhustemperaturen är väl egentligen inte mer än 7-8 grader, men när man har kvällssol och inbyggd balkong så blir det betydligt varmare. Så, lite improviserad potatissallad med vårlök, fransk senap och dill ihop med ett stycke grillade revben stod på menyn och jag kände mig manad att ta en öl under tiden. Och nu när våren verkligen är på ingång så vill man ju gärna ha något välhumlat, så efter några om och men och kikande på vad jag har hemma så föll valet till slut på Mikkeller KØS. Jag stod först och velade mellan den och den ljusa varianten av Russian Roulette, men jag tror att jag tar rouletten till helgen istället. Nåväl, vad är KØS för en öl då? Mikkeller KØS - You've never been køssed like this before är egentligen hela namnet men det är ...

Uppvärmningen inför i lördags.

Bild
Som ni redan har läst så hade vi en helt fantastisk lördagskväll där både öl och sällskap var väldigt trevliga. Men det är faktiskt så att vi hade riktigt trevligt även innan det! Jag hade, som vanligt på helgerna, tagit rejäl sovmorgon efter först ett släktkalas sedan ett par trevliga öl med farsan under fredagen. Lagom tills jag hade fått frukost i mig och blivit hemkörd så avslutade Kristopher sitt arbetspass. Han var först hemma och vände innan han körde till Korvhuset, sitt andra hem, för att sedan hämta mig och mina öl. Vi hann sedan knappt stänga ytterdörren innan vi gav oss på det första ölet för dagen! Skebo Bruksöl, ett öl som Kristopher beställde hem med den nya funktionen hos Systembolaget som låter en beställa (viss) lokalproducerad öl till valfritt Systembolag. Tyvärr så var ölet aningen trött så i sig var det ingen höjdare, hur löser vi då detta? Med en riktig höjdarlunch såklart! Chistorras och pustakorv tillsammans med lantbröd, tunnskivad inlagd gurka och ajvar. Gott ...

Hur blev lördagen då?

Bild
Medan Gripen snajdar på inlägget som bland annat handlar om den väldigt speciella ölen vi kärleksfullt delade på eftermiddagen så kommer här en liten recap om de utlovade ölen jag presenterade igår . Det var som sagt ett gäng amerikanska tolkningar på belgare, och här kommer våra och bröderna Ek's reflektioner kring ölen! Det första som hände var att vi hämtade lite thaikäk från restaurangen som ligger 50 meter från mitt hem.. Suverän mat för övrigt, och till detta blev det den lite hemliga growlern som Gripen köpte med sig hem från Köpenhamn i onsdag. Den innehöll inget mindre än ölen som vi även drack när vi var på Mikkeller Bar, nämligen Stillwater Bri-Witter Weisse. Som vi skrev häromdagen så är den väldigt smakrik för att endast ligga på 3,3%. Härlig syra och väldigt fruktig och bärig, utan att ens innehålla bär. Kanon till maten! Efter det började själva provningen. Första ölen blev Jolly Pumpkin Biere de Mars. Väldigt syrlig och fruktig med gröna äpplen, blommor, pär...