Berlinweekend del 2; Shopping!

På fredagsmorgonen vaknar vi vid 9-tiden, duschar och beger oss ut ganska snabbt för att hyra cyklar. Berlin är en stor stad och det är lite för krävande att gå dit man vill ta sig, och eftersom man ska dricka öl hela dagarna så får bilen bli stående. Visst kan man köpa dagspass på S-bahn och stadsbussarna men vi föredrar att ta oss runt på egen hand, och eftersom det inte är så backigt i stan så är cyklar perfekt.. Dessutom finns cykeluthyrning lite överallt så det är inte svårt att hitta heller.

Vi cyklade ner till Kreuzberg för frukost och jag upptäckte en nyfunnen kärlek för lax och pepparrot som också blev temat för mina frukostar resten av helgen. Mätta och belåtna cyklade vi förbi Checkpoint Charlie och Brandeburger Tor upp till stadsdelen Moabit där ölbutiken Berlin Bier Shop ligger, på Kirschstrasse närmare bestämt.


Tyskarna är inte direkt kända för att ha speciellt roligt utbud i sina ölbutiker, snarare tvärtom. Gillar man tysk öl som jag gör, då är det ju perfekt, men vill man ha lite mer mångfald än så, då brukar det inte vara så intressant. Dock är Berlin Bier Shop undantaget. Jag har aldrig varit i en tysk ölbutik med så mycket amerikansk, belgisk och brittisk öl! 

Utöver alla tyska så fann vi öl från Firestone Walker, Cisco, Founders, Oskar Blues och Pretty Things, för att nämna några. Riktigt skoj! Mannen bakom kassan var oerhört hjälpsam och trevlig dessutom vilket höjde upplevelsen ytterligare. Han talade mycket gott om Founders All Day IPA som man kunde "dricka hela dagen utan att bli full", sen skrattade han hjärtligt. 
Ryggsäcken fylldes och vi satte fart mot Tiergarten som vi skulle passera på vår väg mot det monstruösa köpcentrat KaDeWe. Innan vi åkte hit hade min fru kollat upp lite ställen hon ville besöka och ett av dessa var ett café som ligger vid en av dammarna i Tiergarten, tyvärr minns jag inte vad det heter just nu.

I vanligt tyskt manér så serveras väldigt få öl, i detta fallet bara en Andechs Pilsner, men vad gör det? Den är ju god! Vi beställde varsin sejdel och slog oss ned vid vattnet där vi började prata med några amerikanare som var på genomresa. Vi satt väl där en timmes tid innan det var dags att rulla vidare igen.


Nästa mål - KaDeWe. Detta enorma varuhus med en massa fancy märkeskläder och smycken som jag är totalt ointresserad av. Men dom också har en riktigt fet delikatessavdelning på översta våningen med ett mycket stort sortiment på whisky och annan sprit, däribland bourbon och rågwhiskey som ni kanske redan räknat ut att jag var ute efter.

Klassiker som Wild Turkey och Eagle Rare fanns i hyllorna, men jag var främst ute efter High West som jag först inte hittade någonstans. Nåväl, bättre lycka nästa gång tänkte jag tills jag kom till andra sidan av rummet. Där, innanför en glasmonter såg jag en High West Double Rye. Men bredvid den stod något ännu mer intressant! En Willett 5 y o, det är inte något man ser så ofta! Naturligtvis högg jag den flaskan direkt, vi betalade för oss och tog hissen ner till cyklarna igen. 

Nu började det kurra i magarna och vi var sugna på mer öl.. Men mer om det i nästa inlägg. 


Kommentarer

Anonym sa…
Hej !
När var ni där, det ser ut att vara ett behagligt väder.
Mv. Hasse
Kristopher sa…
Det var ett fantastiskt väder under hela helgen! 26-29/9 var det.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt