lördag 17 augusti 2013

Ägg och bacon, muffinstyle!

För en liten stund sedan la jag upp en bild på facebooksidan på dagens frukost, och flera av er ville veta hur vi gick till väga när vi tillagade den! Frukosten i fråga är en rätt min fru har sett på flertalet amerikanska bloggar på senaste tiden och vi har menat att prova ett tag, men det har inte blivit av.. Förrän idag!


Det hela är väldigt enkelt. Skär rostbröd runda formar, förslagsvis med hjälp av ett glas. Lägg dessa i botten av vanliga muffinsformar. Stek bacon lite lätt, men inte så att det blir knaprigt. Strimla cheddar och lägg ovanpå brödet, placera baconet så att det blir en "skål" runt brödet och osten som du sen helt enkelt knäcker ett ägg i. Lite citronpeppar på och sen in i ugnen på 200 grader i 10 minuter eller tills ägget inte dallrar längre.

Enkelt, lite kladdigt men framförallt väldigt roligt att göra! Hoppas det smakar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kungligt!