fredag 19 juli 2013

Brekeriet på framfart

Skåne bubblar. Är det inte Malmö Brygghus så är det bröderna Ek som har nya saker på gång hela tiden. Och är det inte nya öl så är det events, och det är väl precis vad vi behöver i Sverige! Mer bra svensk (skånsk!) öl och mer tillfällen att träffa bryggare, andra ölentusiaster och dra med icke-invigda vänner till som även dom kan få bli trollbundna.

Just nu har Brekeriet två events på gång, först Meet the Brewers/en mindre tap takeover på Mikkeller & Friends den 31/7. Sex fat kommer att kopplas på med Brekarnas öl och bröderna kommer finnas på plats för mingel och "shit chat", som dom själv beskriver det. 

Om du inte har chans att vara i Köpenhamn den här dagen så kommer det en chans till bara några dagar senare. Då kommer bröderna nämligen att anordna sin första "Brekeriet Bar". I samma byggnad som dom har sitt bryggeri ligger även ett hotell, och det är i restaurangen där som Brekeriet kommer servera sina egna öl och sina importöl under hela lördagen den 3/7. 

Med öppning 13.00 och gratis inträde pågår spektaklet ända fram till 23.00 på kvällen. Tio goa timmar för er att sitta ute i den skånska myllan och dricka bra öl, äta något gott och umgås med kul folk. Men kom ihåg - cash is king. Det är kontanter som gäller.

Själv kommer jag inte att kunna ta mig till Köpenhamn, men på Brekeriet Bar kommer ni att finna mig i minglet. Vi ses väl där?

Inga kommentarer: