Mikkeller Bar Stefansgade grand opening!

I lördags var det äntligen dags! Dagen vi alla väntat på, dagen då över 1300 personer skulle vallfärda till Nørrebro i Köpenhamn för att inviga Mikkeller Bar Stefansgade. Det blev en lång, lång dag med många, många öl och massor av grymt folk. Det är lite brist på bra bilder då jag var alldeles för upptagen med att umgås och dricka öl, så ni får nöja er med dom som finns och försöka föreställa er hur det var. 

Om inte annat så ska jag till Köpenhamn om två veckor igen, ska försöka ta med mig en lite mer ordentlig kamera då. Men tills dess kommer här lite rapport kring hur det var på öppningsdagen! 

Det hela började vid 10 på morgonen då jag hoppar på tåget här hemma och möter upp Brekeriet den yngre, André. Vi tar oss in till Malmö och byter tåg, och i Hyllie hoppar Balder på.. Meningen var att vi skulle mötas upp i den sista tågvagnen och slå följe över sundet, men tydligen så hade dom kopplat på fler vagnar utan att jag och André sett det, så Balder yrade runt som en förvirrad höna i dom bakersta vagnarna medan jag och André satt och avnjöt ett par öl i en av dom första.. Som vi trodde var den sista. Men men, shit happens! 

Vi kom iallafall fram vid 11-tiden och möter upp Balder på perrongen, sen drar vi upp på hovedbangården och möter upp Manker och M2 som var lite slitna sedan dagen innan. Dom var ju på den inofficiella öppningen av Stefansgade-baren på fredagen, så dom hade redan fått smaka på stället lite grann. Dock var dom ju inte främmande för att dra dit igen, som tur var för oss.

Vi började som vanligt med ett besök på Ölbutikken för att kolla in vad som var nytt, köpte på oss ett par öl och drog ner till den "gamla" Mikkeller Bar på Viktoriagade för att börja värma upp innan vi skulle ställa oss i kön på Nørrebro.

Hill Farmstead Jimmy, vansinnigt bra black IPA.

Mikkeller Vesterbro Pils - en av Mikkellers absolut bästa öl.

Här hann vi bland annat prova igenom några av Mikkellers nya spontanöl, däribland Spontandoublefig, Spotandoubleblueberry, Spontandoubleelderberry och Spotandoublecherry. Samtliga schyssta suröl, men framförallt fikonvarianten satte sina spår. Det var verkligen förvånansvärt mycket fikon i både doft och smak, och tillsammans med den funkiga grunden så blev det riktigt gott. Udda, men gott!

Några öl senare var det dags att sätta sig i en taxi och dra ner till Stefansgade. Väl där hade det redan börjat bildas en förhållandevis lång kö, men inte så lång som vi trodde det skulle vara.. Det var ju ändå bara 45 minuter till baren skulle öppna. Dock så märkte vi efter en stund att det mer eller mindre bara var svenskar i kön (vännerna från Helsingborgs Hembryggargille fanns där och även självaste Viktor / Rüdbrygger och hans vänner från Villevalla Pub bland annat). Ni förstår, danskarna är inte lika mycket för att köa som oss, så lagom till typ kvart i tre började det trilla in danskar också. 


Några Hipster Ales senare slog klockan 15.00 och Fredrik kom ut för att berätta att baren nu var officiellt öppen! Folket strömmade in, vi hittade snabbt ett bord att slå oss ned vid och började hinka gratisbärs. Dom första 500 litrarna öl var ju gratis, så några Nørrebro pale ale blev det där i folkmassan. Vi hamnade precis vid ingången vilket var ganska roligt, man kunde se hur samma personer cirkulerade fram och tillbaka med en ny öl varje gång dom entrade lokalen. 

Vi fick redan på att Mikkeller & Friends Bottle Shop (som ligger i samma lokal) skulle öppna 17.00 så vi beslöt oss för att stanna tills dess iallafall. Det gjorde inte ont alls, och efter lite mer än en timme så var det dags att börja ge oss på den galna fatlistan dom hade knåpat ihop till denna dagen.

Three Floyds Vanilla Bean Dark Lord och Westvleteren 12. Helt okej.

Tiden flöt på, alla var på toppenhumör och jag försökte kolla genom lokalerna så gott jag kunde i folkkaoset. Det var verkligen jävligt mycket folk. Nåväl, det var kul ändå! Den nya puben är stor och fräsch med en ganska lustig planlösning. Det ska bli kul att sticka dit om ett par veckor och kolla hur det är utan halva Köpenhamns befolkning inuti.

Klockan började närma sig 17 och vi smög in och ställde oss på bottle shopen för att botanisera lite i utbudet. Och jävlar, vilka öl det fanns i kylarna! 



Rariteter och några riktigt grymma standardöl från Three Floyds, några från Hill Farmstead, mängder av Mikkeller (naturligtvis), To Öl, Cantillon och lite möjligt du kan tänka dig. En riktigt bra bottle shop med ett lite annorlunda utbud gentemot dom andra i stan, framförallt då eftersom det fanns just Three Floyds och Hill Farmstead, två bryggerier vi inte ser alltför ofta här i Europa. 

Vi handlade vad vi skulle innan vi började bege oss ner mot Nørreport och tåget som skulle ta oss tillbaka till Skåne och Vellinge där festen fortsatte i några timmar till. För att summera mitt första besök på Mikkeller Bar Stefansgade - grymt. Riktigt grymt. Både ölutbud och stämning var helt fenomenala och jag kommer att dra dit så ofta jag kan. Det enda "minuset" är att det ligger ganska off så det är kanske inte ett ställe som man bara svänger förbi när man är i stan, utan kanske kräver lite planering att dra dit. Men det gör inte mig någonting alls.

Kommentarer

Gyllenbock sa…
"så Balder yrade runt som en förvirrad höna i dom bakersta vagnarna medan jag och André satt och avnjöt ett par öl i en av dom första"

Är inte ovanstående typ normaltillståndet? :)

Ett intressant inlägg, ungefär hur stor är den nya baren jämfört med den gamla. Finns det något ätbart?

Three Floyds Murda’d Out Stout kan inte vara billig....

Känner att jag inte kan vänta till CBC så funderar på att åka ner ons 3/4, ja det lutar åt det.

Hur tar man sig till baren på bästa sätt? Ligger den långt utanför centrum? Hur är prisnivån i shoppen jämfört med andra affärer i stan?
/Peter
Kristopher sa…
Haha, lite så är det Gyllenbock.. Balder är överallt och ingenstans!

Den nya baren är betydligt större. Tre rum, större bardisk och som sagt en bottle shop. Mycket mer plats!

I matväg så tror jag det är samma som på den på Viktoriagade.. Ost, korv och chips med andra ord.

Murda'd Out kostade runt 550 DKK om jag inte minns fel.. Så ja, det är ju en del!

Ha det så trevligt om du åker ner! :)

Peter, när du tar tåget till Köpenhamn så hoppar du av på Nörreport, därifrån är det inte långt att gå. Exakt vilket håll du ska gå är nog enklare om du kollar på en karta än om jag ska försöka förklara :) Men Nörreport är närmsta tågstationen.

Prisnivån skulle jag nog jämföra med Ölbutikken, dock finns här en del rariteter som är väldigt dyra.. Just för att det är rariteter.

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt