onsdag 13 mars 2013

Inför Mikkeller Bar Stefansgade

Som jag antar att de flesta av er vet så öppnar Mikkeller Bar Stefansgade/Mikkeller & Friends på lördag! Det är definitivt en av vårens största ölhändelser i Norden och har skrivits upp och hypats överallt på sistonde, över 1200 personer har "attendat" eventet på facebook och förväntningarna är genom taket!

Jag och Balder kommer att sticka över vid lunchtid ackompanjerade av André, den yngsta tredjedelen av Brekeriet, för att möta upp Manker och M2 i hovedstaden. Planen är att anlända vid den nya baren redan vid öppning, dricka ett par öl och sen antagligen avvika relativt tidigt, antar att det kommer bli aningen påfrestande med så mycket folk på ett ställe. Men det återstår att se! 

Bild lånad av Mikkeller

Vad kan man då förvänta sig på lördag och i framtiden, förutom en jävla massa folk?

Bra öl, för det första! Jag vet inte exakt alla ölen som ska serveras nu på lördag, men jag har fått lite hints och det ser onekligen grymt ut. Mikkeller publicerade igår en lista på hur det kommer se ut på den gamla baren på Viktoriagade och bara där ser det fantastiskt ut.. Så med det + dom hintarna jag fått så kan jag lova varenda en av er som ska dit att ni inte kommer bli besvikna. Jag menar, vilket annat ställe har 40 kranar? Nä, just det!

Sen har vi ju pågarna som kommer jobba i baren! Jag vet att ni som är skåningar och insyltade i ölkretsarna här nere kommer känna igen minst tre stycken.

Fredrik Johansen är sedan tidigare vida känt att han kommer styra och ställa i sin position som barchef. Mannen bakom Malt, humle, jäst och vatten, flertalet fantastiska beermakers dinners på Gastro i Helsingborg, före detta barchef på Dahlberg med över 10 000 tickade öl är en ölfantast in i själen.

Skåning nummer två är ingen mindre än Johan 'Blafa' Blasberg! En av mina mycket goda vänner som även har gästskrivit här på Kornmalt och kommer så även göra så småningom, en av dom största nördarna jag känner som kommer platsa helt perfekt på Mikkeller.. Det jobbet är som gjort för honom.

Sist men inte minst är Jonathan Pramborn, före detta barchef på Mogwai i Helsingborg, och även mannen som gjort Mogwai till vad det är idag. En av Helsingborgs, ja hela Skånes, skönaste ölpersonligheter med även han ett stort kunnande naturligtvis. 

Jag säger grattis till er alla tre och önskar er ett stoooort lycka till, och grattis till alla oss andra också naturligtvis som åter igen kommer kunna glida över sundet och dricka öl av absoluta världsklass titt som tätt. Vi ses på lördag!  

Bild lånad av Mikkeller

P.S.
Om du vill ha lite mer info om några andra kommande händelser så har Manker gjort en fin liten lathund med allt du behöver hålla koll på de närmsta månaderna.
D.S.

6 kommentarer:

Martin sa...

Vi tänkte dyka upp drygt en timme innan öppning och hänga utanför och dricka lite hemkört. T.ex. premiära Imp. Stouten vi bryggde under den stora nördprovningen, eh dunderölsprovningen, 2012.

Kristopher sa...

Då ses vi där Martin! :)

Anonym sa...

Apropos 40 kraner, så vil jeg tipse om Henrik Øl & Vinstove i Bergen, som kan tilby 54 kraner. (Riktignok med overfokus på IPA.)

http://www.ratebeer.com/p/henrik-ol-og-vinstove-bergen/5604/

Forresten, takk for Skandinavias mest interessante øl-blogg!

Kristopher sa...

Wow, det där stället ser riktigt grymt ut! Kanske får ta och planera ett besök till Bergen någon dag i framtiden verkar det som.

Tack så mycket och tack själv för att du följer! :)

Fredrik sa...

Vi syns på lördag det kommer bli fedt Liv! :)

Kristopher sa...

Det gör vi, och det kommer det att bli! :)