söndag 8 juli 2012

Nor'Cal-semester del 6; Bottle Barn och Bear Republic

Då fortsätter vi! Efter den smått fantastiska kvällen vi hade på Russian River var det nu dags att bege sig uppåt/österut mot Sacramento, men med ett par stopp på vägen.


Det första stoppet blev en smått hypad ölbutik som ligger i Santa Rosa vid namn Bottle Barn. Jag hade fått tipset av Portersteken att först kolla in ölbutikerna i San Francisco, sen kolla Bottle Barn för att där skulle vara billigare, och sen komplettera med butikerna i San Francisco helgen därpå.. Nu kunde jag inte hålla fingrarna i styr när jag var i San Francisco så jag köpte på mig en hel del öl där ändå, men visst var det billigare på Bottle Barn!

På vissa öl skiljde det upp till 3-4 dollar och här fanns en jävla massa öl. Väldigt mycket IPA/DIPA och belgisk öl, inte så mycket specialöl som jag hittade på exempelvis Healthy Spirits. Jag köpte nästan ingenting här då jag egentligen mest var ute efter häftiga bombers och specialöl, men jag var ändå imponerad av utbudet och färskheten på dom mängderna öl.

Dock tror jag att lite av hypen kring Bottle Barn ligger i att det fanns en hel del belgisk öl som amerikanarna inte får tag på överallt, men vi i Sverige gör ju det så det var kanske inte så värst intressant. Hur som helst ett ställe väl värt ett besök om man är i krokarna! Och om ni är i norra Kalifornien så kommer ni att vara i krokarna, för ni får ju inte för allt i världen missa Russian River.

Efter detta satte vi oss i bilen och fortsatte norrut. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så missade vi ju Redwood träden i Muir woods men skulle få se några senare, och vi fick ett tips av Josh och Jason att istället köra till Armstrong Redwoods State Reserve då det skulle ligga ganska nära Santa Rosa och inte ha alls lika mycket turister trängandes överallt.
Många kringelkrokiga vägar senare, långt in i skogen fann vi till slut naturreservatet knappt en timme norr om Santa Rosa. Vi parkerade bilen och traskade ut i skogen, och jävlar vad stora dom här träden är alltså. Helt sinnessjukt. Det äldsta trädet var 1400 år gammalt och så långt att man inte kunde se toppen när man stod vid det, 310 feet tror jag det var. Undrar när man kan dricka en öl lagrad på redwoodtunnor? Finns det?

Nåväl, en promenix i skogen var alldeles lagom sysselsättning den förmiddagen och sen satte vi fart på Healdsburg. Vad fan skulle vi göra i Healdsburg undrar ni?Jo, det är så att Bear Republic har sin bryggpub här. Jävligt soft ställe, stor luftig lokal och stor uteservering. Vädret var strålande så vi slog oss ned i skuggan på uteserveringen och fick en mycket trevlig servitris som tog hand om oss. Tjejen som körde tog ett glas root beer och jag tog en flight med 15 (!) öl, samtliga som fanns på fat den dagen.. 6 standard öl och 9 special.


Racer 5, Peter Brown Tribute, XP, Red Rocket, Hot Rod Rye, Big Bear Black Stout, Wine Country Wheat, El Oso, Double Aught, Speed Bump, Nor'Cal, Rebellion Single Hop (Aramis), Rebellion Single Hop (Premiant), TBA (samarbetsbrygd med Fathead och Stone) samt Barrel 45 Wet Hop Wild Racer 5.

Jag tyckte att de flesta höll hög kvalitet, framförallt Racer 5 IPAn är ju helt fantastisk. Red Rocket, Hot Rod Rye, Double Aught, Nor'Cal och Barrel 45 Wet Hop Wild Racer 5 var dom bästa, framförallt den sista med det långa namnet, den var hur bra som helst! Det var någon utav ölen som hade en väldigt konstig bismak av gummi typ som jag inte gillade alls, men annars var dom flesta bra. Lite käk blev det också, för mig en kalkonburgare som var den mest udda burgaren jag åt under resan, men väldigt njutbar.


Mycket trevligt och avslappnat ställe, men inte i samma klass som t.ex. Russian River, dock även detta definitivt värt ett besök om ni kan! En t-shirt och ett glas fick jag med mig och sen begav vi oss vidare mot Sacramento där vi sov en natt. Tanken var från början att spendera en hel dag där men nu i efterhand är vi glada att det bara blev en kväll för det verkar vara ett ganska trist ställe, mest business och stelt. 

Ganska sen kvällsmat på River City Brewing Co. som ligger på ett köpcentra beståendes av ganska medioker mat och öl, inget utöver det vanliga men det fyllde väl sitt syfte.I nästa inlägg kommer jag skriva om en annan pub som ligger på ett köpcentra som var betydligt bättre (puben alltså, köpcentrat vetifan), i en stad som var betydligt sunkigare. Men mer om det nästa gång.

6 kommentarer:

Johan sa...

Kan tänka mig att utbudet på ölaffärer som t ex Bottle Barn beror lite på säsong också, jag var ju där precis efter nyår. Hittade bland annat Old Stock Cellar Reserve, vilket jag tyckte var rätt häftigt i alla fall :)

Kristopher sa...

Det är mycket möjligt att det är lite säsongsbaserat :) Old Stock Cellar Reserve var där nu också och där var mycket häftig öl, dock inte lika mycket som på t.ex. Healthy Spirits och City Beer, speciellt inte sett till storleken på butiken. Med detta sagt var jag definitivt inte besviken, det var bara en reflektion.

Tobbe sa...

Ser mäktigt ut! Jag hoppas kunna hittat ngr bra butiker när jag kör genom södra USA i augusti. Alla eventualla tips mottages gärna =)

Kristopher sa...

Tobbe - Om du kör inom San Francisco så är Healthy Spirits bäst i mitt tycke. Även City Beer och Wholefoods är ju kanon, men Healthy Spirits är snäppet vassare. Wholefoods finns ju för övrigt lite överallt i landet så det lär du stöta på förr eller senare. Bottle Barn är absolut värt ett besök om du/ni är i Santa Rosa.

Tobbe sa...

Tack Kristopher! Jag och familjen ska köra genom Smutsiga Södern(FL,AL,MS, LA och TX) så det blir till att leta Whole Foods till att börja med. Skulle du har ngr tips i de staterna så hojta.


Låter som en lysande resa ni gjort. Kul läsning som vanligt! Ciao!

Kristopher sa...

Tobbe - Ett tips är att kolla upp på ratebeer vad som finns i närheten av där ni ska köra, det är så jag hittade mycket av dom ställena jag besökte, funkar kanon.