Inför Sour & Bitter och Copenhagen Beer Celebration

På torsdag smäller det! Då jävlar intar vi Köpenhamn för två av årets absolut största ölhändelser. Det skrivs ganska flitigt om båda festivalerna Sour & Bitter och Copenhagen Beer Celebration på bloggar runt om i världen, och givetvis kommer även Kornmalt & Humlekottar att representeras av både mig och Gripen.

Vad händer då? Tja, ett urval av världens bästa bryggerier kommer att finnas på plats med några av sina mest eftertraktade öl samt festivalspecialare som är bortom denna värld. Mat av världsklass kommer att serveras på båda festivalerna och som om det inte vore nog så har Ölbutikken fått in några tokfeta öl och jag kan inte tänka mig något annat än att Mikkeller Bar kommer att ha lite kul på fat. Här kommer lite vad vi är extra sugna på..


Från Sour & Bitter hittar ni hela listan här, men här kommer ett axplock;
- 3 Fonteinen tar med sig några riktiga monster som även går att köpa hem ett par stycken av. Jag kommer att köpa med sig sina tre Framboos och även rikta in sig på Millenium Geuze och 4 Year Lambic att dricka på plats, Gripen riktar även han in sig på Framboos men även ett par flaskor av Armand & Tomme.
- Pizza Port har med sig en massa kul och dessutom det enda bryggeriet av de som finns representerade som man kan köpa 4 öl för 100 DKK av, vilket vi uppskattar. Köper vi vars 4 öl så blir det perfekt för oss.
- Jolly Pumpkin har med sig en öl, Bambic och den hoppar vi nog över till fördel för allt annat.
- The Lost Abbey / Port Brewing Här känns Isabelle Proximus given, vi är även sugna på bl.a. Veritas 08, men vi får se hur prioriteringarna ligger när vi väl är på plats.
- The Bruery är sist men fan inte minst. Oude Tart, Sour in the Rye, Troise Poules Francais, White Oak.. Allt är ju grymt.

Vi får se hur länge vi stannar kvar här, efter att ha ätit fantastisk mat och druckit galen öl i ett par timmar så tänkte vi bege oss tillbaka mot hotellet och Mikkeller Bar någonlunda tidigt så man är pigg och kry inför fredagen då det är dags för Copenhagen Beer Celebration.


Och här har vi en jävla massa öl som är intressanta! Den nuvarande listan, som uppdateras kontinuerligt, har bland annat Balder på Ölrådet sammanställt. Lite av det vi tycker är mest intressant är;
- Amagers Sinner-serie. Gluttony var ju helt fantastisk, och även Hr. Frederiksen Buffalo Trace låter ju inte helt dumt.
- Beachwood Knucklehead är Kristopher lite pepp på, lite för att ha provat något från bryggeriet och så är det ju alltid gött med red ale.
- De Molen har med sig ett gäng intressanta öl, men frågan är hur många av dom man vågar prova.. Vet inte hur mycket imperial stout man kan klara på en sån här mässa utan att smaklökarna ska dö helt. Men ett par stycken blir det alldeles säkert.
- Farmers Cabinet står för en av mässan absolut mest intressanta monters tycker vi. Wabash Cannonball som är en samarbetsöl med Stillwater, med fikon, lavendel och honung.. Det låter ju bara helt fantastiskt, eller kanske Streaking Around the Campfire at Night som är en rökt farmhouse ale?
- Cigar City är ju giganter i sammanhanget. Tre stycken collabs med Bruery, El Murcielago, Chuch on a Hill och Marshal Zhukov bland annat. Hjältar.
- Struise vill jag knappt gå in på, där får ni helt enkelt kolla själv. Så mycket specialöl, så mycket sjuka saker att det nästan borde vara förbjudet.
- Lost Abbey Barrel Aged Serpents Stout with Cacao Nibs and Coffee, någon?
- Mikkeller har inte skrivit ut många av sina öl än, men vi kan väl förvänta oss en hel del galenheter. Bland annat så är Spontandoubleblueberry och Royal Rye Wine något vi både är riktigt pepp på.
- Stillwater/Mikkeller Barrel Aged Gypsy Juice with Blackberry.. Hallå.
- Three Floyds har med sig en del kul till båda dagarna, vi kommer framförallt att kika närmare på Arctic Panzer Wolf och Das Kleine Schwartz Einhorn.
- Uncommon Brewers Bacon Brown Ale låter ju jävligt kul.
- Westbrook har med sig en del kul dom också, bland annat Mexican Coffee Cake är något som fångade vår uppmärksamhet.
- Xbeeriment har med sig en hel del galna brygder dom också, bland annat tre lambics som jag inte tror går av för hackor. Om inte annat så finns ju alltid Black Force One Bourbon.

Detta var inte allt, utan det finns även ett gäng grymma bryggerier till. Baird, Brewdog, Brodies, Crooked Moon, Dieu du Ciel!, Evil Twin, Fanö, Hoppin Frog, Jolly Pumpkin, The Kernel, Nögne Ö och To Öl. Vi får se hur länge vi är bakfulla innan det börjar komma rapporter, berättelser och legender.

Denna helgen kommer gå till historien.

Kommentarer

Baggen sa…
Lär bli en trevlig helg. Jag kommer att närvara på sour & bitter samt cbc på fredagen. Lär inte bli den billigaste resan dock med tanke på alla planerade ölinköp :-)
fajanen sa…
Jag, Jonas och Johan kommer att vara på cbc på fredagen. På torsdagen blir det Danske Ølentusiasters Ølfestival.
Kristopher sa…
Baggen - Blir nog riktigt trevligt. Då kanske vi springer på varann i vimlet! Det kommer definitivt inte bli billigt, men det kommer det vara värt! :)

fajanen - Allright, då ses vi säkert på fredagen, har en förmåga att stöta på Jonas lite här och var. Funderar på Ölentusiasternas festival på lördagen men tror att jag måste hålla i pengarna efter torsdagen och fredagen.. :)
Balder sa…
Ja fan det kommer inte att bli billigt. Min festival tisha från muttynose ligger nedpackad och klar för CBC. Men först gör vi S&B bröder!

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Burgare, metal, hemfärd