måndag 28 januari 2013

Vit januari - snart klar!

Jag kan börja med att be lite om ursäkt för inaktiviteten här, men jag är av åsikten att om man inte har något vettigt att säga så är det bättre att hålla truten. Och det är det jag har gjort. Förutom på facebooksidan, där babblas det om allt om ingenting i vanligt ordning.

Men på onsdag är det klart! Jag vet, det är två dagar kvar på månaden då, men jag är ledig från onsdag och framåt den här veckan så jag tjuvstartar lite och väljer att se det som avslutat. Det blir 30 dagar vilket var mer än vad jag trodde att jag skulle palla med så det känns ändå jävligt bra! 

Det är första gången i mitt liv som jag haft vit månad och jag måste säga att även om det varit ganska trist så har det funkat rätt bra.. Jag har passat på att jobba extra vilket är bra för februarilönen, då kommer dels en massa räkningar för bilen och så vidare, plus att Mikkeller Bar Nörrebro öppnar i mitten av mars, så det är ju fint! Jag vill tro att jag även sovit lite bättre över lag, även om jag sällan sover riktigt bra. Och så är det ju skönt att inte vara bakfull, det slog mig när jag vaknade i morse och mådde lika tipp topp som jag gjort varje dag den senaste månaden. Och jag tror fan att jag har gått ner 4-5 kilo då jag äntligen kommit igång att börja träna lite också.

Det låter som att alla fördelarna väger upp tillräckligt mycket för att göra det oftare, men det är inget jag kommer göra mer än en gång om året. Jag tycker att öl är alldeles för gott för att inte dricka, både när det gäller den sociala biten (det har helt klart varit det tråkigaste under denna månaden) och som dryck i alla dess former. Och kom inte och säg att det finns massor av bra alkoholfri öl, för det gör det inte. Jag har provat ganska många nu under denna månaden och det är knappt en handfull som har funkat för mig, då dricker jag hellre mjölk eller alkoholfri cider.

Konrad Pilot, en av dom få som var okej. Sen om det 
beror på att jag inte druckit på en månad eller inte
låter vi vara osagt.

Vad jag nog däremot kommer att göra är att dra ner lite på ölandet, både när det gäller provningar och under vardagarna, och fortsätta träna. Visst, jag kommer fortfarande att unna mig en öl ibland när jag står och lagar mat och så, men inte i samma utsträckning som det var i höstas. Synd bara att Systembolaget, våra bryggerier och våra älskade importörer just nu gör ett förbannat bra jobb att förse oss med riktig kvalitetsöl från hela världen. Dom gör det sannerligen inte lätt för oss.

Nåväl, det är dags att avsluta och börja blicka framåt mot mitt ölår 2013 som kommer bli episkt på många sätt och vis känner jag på mig. Och ni är mer än välkomna att följa med!

2 kommentarer:

Kristian sa...

Konrad Pilot, vad är det för en lättöl? Den har jag inte sett förut.

Kristopher sa...

Jag drack den på Nya Tröls i Malmö, har inte sett den på fler ställen faktiskt.