söndag 13 januari 2013

Vit januari - halvvägs

Nu har det gått i runda slängar två veckor sedan nyår och inte en droppe över 0,5% har intagits.. Men hur känns det då?

Inte så farligt faktiskt, men jag är från och till jävligt sugen på öl. Dock värt att nämnas är det att det är smaken och den sociala biten jag saknar, och inte själva alkoholen i sig. Matlagningsölen till exempel, den är nästan svår att inte ta per ren automatik när man står vid spisen och håller på.. 

Framförallt om jag dessutom lagar mat som ska ha öl som ingrediens, då är det konstigt att inte själv ta en sipp. Eller när jag är ute och käkar, oavsett lunch eller middag, då brukar det naturligtvis bli en öl till det.. Dom är trista att var utan. 

Hämtade ut den här lådan igår.. Perfekt vardagsöl, 4,7%. Synd att jag inte kan knäcka dom riktigt än bara.

Helgerna har blivit ganska torftiga förstås då varenda jävel man umgås med dricker en massa grym öl, dock har jag tagit tillfället i akt och hoppat in extra på jobbet istället, det tackar jag nog mig själv för i slutet av februari. 

Jag har dessutom börjat botanisera lite i lättölsutbudet i våra vanliga matbutiker, och jag kan säga att om man inte får lov att dricka något över 1,8% som vi satte gränsen på, då är där inte mycket som är så roligt.. Men något litet finns där faktiskt, och det kommer inlägg kring det senare. 

Men men, nu är jag halvvägs och har ännu inte börjat gråta mig till sömns av humleabstinens så det känns bra. Ganska skönt med ett uppehåll ibland faktiskt, min annars så mörbultade kropp har nog gjort sig förtjänt av det.

2 kommentarer:

Johan / Blafa sa...

Matlagningsölen är den finaste!

Kristopher sa...

Jag är beredd att hålla med!