onsdag 3 augusti 2016

The Pacific Northwest del 4 - Valskådning och en tysk skidby

Så var vi iväg! Efter tre dagar i Seattle var det dags att bege sig inåt landet, dock med en avstickare en och en halv timme norröver till Anacortes för några timmars valskådning. 

De flesta valskådningsturer utgår från Friday Harbour på San Juan Island men vi lyckades hitta en som hade Anacortes som utgångspunkt. Detta ville vi för att om man ska ta sig hela vägen ut till San Juan tar det ett par timmar med färja från Anacortes bara för att ta sig ut dit, sen valskådningen några timmar och några timmar tillbaka.. Och det kände vi inte att vi hade tid för, och som tur utgick Outer Island Excursions som sagt från fastlandet så vi åkte med dom.

 
Fantastisk dagsutflykt där vi fick se tre familjer späckhuggare, sälar, tumlare och vithövdad havsörn bland annat, rekommenderas starkt! Höjdpunkten var nog när vi såg två örnar och en av amerikanarna bakom mig utbrast 'America'. Det gjorde hela resan komplett, liksom.


 Vi hade lite tankar på att stanna i Anacortes över natten för det verkar vara en rätt mysig liten hamnstad, men vi kände samtidigt att vi hade en bit att köra så vi drog vidare istället. Vi hann inte jättelångt denna dagen utan körde på småvägarna genom Washingtons skogar och körde helt plötsligt förbi en tysk alpby ute i ingenstans. 

Leavenworth som är en skidort där man försökt göra allt så bayerskt som möjligt var minst sagt en upplevelse. Tyska alpstugor och ompa ompa-musik ur högtalare på torget, vägskyltar i "tysk stil".. Tillochmed McDonalds hade samma typsnitt som resten av stan. Allt var sådär överdrivet tyskt som bara amerikanare kan göra. Vi stannade förbi ett bryggeri (eller brauhaus kanske man ska säga) som hette Doghaus. Jag hade tagit på mig att köra denna dagen men frugan tog sig en trevlig veteöl och jag passade på att uträtta lite behov innan vi körde vidare och övernattade i Wenatchee, "The apple capital of the world".

Om det finns så mycket äpplen där som titeln säger vet jag inte, men en god natt sömn fick vi iallafall. Det blev inte så mycket öl i detta inlägget märkte jag, men håll till godo.. Det kommer mer sen.

Det fanns även såna här små kaffestugor överallt längst vägarna i Washington, väldigt mysiga!

Inga kommentarer: