fredag 29 juli 2016

The Pacific Northwest del 3 - Mimosas, Brouwers Café och Redmond

Torsdagsmorgonen började bra med frukost på restaurangen Ha! som ligger ett stenkast från huset vi hyrde i Fremont. Här blev det biscuits and sausage gravy och Mimosas till frulle. Because vacation!


Det var en varm dag så vi köpte på oss lite extra vatten och gick en runda i Fremont, shoppade på Bottleworks och kollade in The Fremont Troll som är en konstinstallation vid brofästet under Aurora Bridge. Efter ett par timmar började det bli dags för att ta en öl och passande nog var det även lunchdags.

Valet föll på restaurangen Brouwers Café som även den ligger i Fremont. En väldigt stor restaurang med en jäkla massa öl, både på fat och flaska. Belgiskt inspirerad så det är mycket belgisk öl men också en massa bra lokalt. Jag tog en fish n chips och frugan körde på musslor, riktigt goda båda två. Även ölen höll hög klass, onekligen en restaurang som har koll.


Strax här efter var det dags för oss att ta oss ut mot Redmond som är en förort till Seattle där vi på kvällen skulle se Edward Sharpe & the Magnetic Zeros. Inte helt oväntat finns det bryggerier även där så efter en busstur på en knapp halvtimme blev det en promenad på ytterligare en knapp halvtimme tills vi befann oss på Black Raven Brewing Co.En flight beställdes in och vi slog oss ned i ett av de oväntat många, men små, rummen. Två barer med deras egna öl fanns, en mindre och en större. Hela serveringen bredde ut sig över 4-5 rum vilken var lite konstigt och kändes nästan lite labyrint-igt men det funkade. Personalen var väldigt trevliga och ölen var fullt godkänd! Framförallt var det ett barley wine som var riktigt smarrigt, men jag kommer naturligtvis inte ihåg vad det heter nu. Nåväl.

Efter en timme eller två var det dags för oss att knalla ner mot Marymoor Park där konserten skulle äga rum. Runt 45 minuter eller så tog det att gå, Redmond var större än väntat, men väl framme var det värt det.


Helt fantastiskt mysigt uppstyrt med 5-6 grymma food trucks och vin, lokal öl och cider lite överallt på området. Vi slog oss ner på gräsmattan i vimlet och njöt i kvällssolen till New Orleans-bandet Preservation Hall Jazz Band som öppnade för Edward Sharpe. Det började fyllas på ordentligt med folk och när jazzbandet var färdiga tog det en stund sedan tog Edward Sharpe oss med storm. Helt jäkla magisk konsert.

Efter lite mer öl, lite dansande och en del skrålande var det dags att ta bussen tillbaka till Seattle och gå och lägga sig, för dagen efter var det dags att hämta ut hyrbilen och påbörja den 350 mil långa bilfärd vi hade framför oss.

Inga kommentarer: