onsdag 27 juli 2016

The Pacific Northwest del 2 - Lite turistande och mycket öl

Dag nummer två vaknar vi tidigt men ligger kvar länge i sängen innan vi tar oss an dagens utmaningar. När vi anländer till en ny stad brukar vi ha för vana att alltid gå ner till stan och botanisera första dagen, innan man ger sig på lokaltrafiken.

Att gå från Fremont ner till downtown tog lite mer än en timme så det var första och enda gången vi gjorde det, men det rekommenderas verkligen att gå längst med Westlake Avenue och kolla in alla husbåtar som ligger vid kanten. Man blir sjukt sugen på att skaffa sig en. 

Men när man traskat ner till stan en gång finns det bussar som tar en fram och tillbaka från stan och går i stort sett hela tiden, och dessutom inte kostar så mycket. $5 för två personer tror jag vi betalade.


Nere i centrala Seattle finns det inte jättemycket öl och bryggerier över lag. Förutom det uppenbara jätteutbudet på Whole Foods finns bland annat Pike Brewing Co. som var sådär och en Yardhouse-restaurang. Yardhouse är väl okej men precis som vanligt väldigt opersonliga, ni som varit på en vet vad jag menar.

Vi tog en tur på Pike Public Market som är en av Seattles stora sevärdheter. En stor marknad öppnad 1907 som är en av USA's äldsta marknader som fortfarande är i drift. Mängder av lokala producenter av allt möjligt från frukt och grönt till chilisås, keramik och smycken. Fiskmarknaden är en av de mer kända avdelningarna som var ganska underhållande faktiskt. Väldigt mycket folk över lag i området men definitivt värt ett besök om ni är i Seattle.Precis söder om marknaden ligger tidigare nämnda Pike Brewing. Ganska stor lokal och maten ska tydligen vara rätt bra men ölen var verkligen trist. Stannade inte länge här utan knallade vidare rätt fort.

Vi stannade kvar i stan någon timme innan vi tog oss tillbaka till huset för välbehövlig halvtidsvila. När vi sedan begav oss ut igen var första stoppet restaurangen Bourbon & Bones som ligger mitt mellan Fremont och Ballard, typ. Här åt jag några av dom bästa ribs jag någonsin ätit, helvete vad gott det var rent ut sagt.
 


Man hade även en förhållandevis liten men jäkligt trevlig fatlista och en drös cocktails till schyssta priser. Och väldigt mycket bourbon, så klart. Vi tog oss varsin öl och njöt av maten innan vi gick vidare till Bad Jimmys Brewing Co.. Som ligger i garaget bakom restaurangen. På samma gårdsplan ligger även en kaffebar och ytterligare en restaurang, men vi höll oss till Bad Jimmys här efter vi käkat.
Väldigt trevligt ställe med rätt bra öl. Inget fantastiskt men helt klart god nivå. Framförallt fanns det en choklad-vanilj-porter som var riktigt smarrig. Kvällen till ära var det dessutom up and coming stand up, vilket var lite bisarrt att hamna mitt i. Det var nästan inget folk på plats, typ 8-10 pers och här skulle dessa stackars blivande komiker försöka få igång publiken.. Det gick sådär, en av tre var rätt rolig och dom andra fick nöja sig med lite fnissande.

Nåväl, vi började känna oss klara och gick vidare till Jolly Rogers Taproom som ligger några kvarter bort. Väldigt piratinspirerat precis som namnet antyder, men då fatlistan kändes sådär och det var en hel hög barnfamiljer som satt där och käkade så kände vi inte riktigt för att stanna. Istället gick vi traskade vi vidare till Reubens Brews, och här var det gott om folk!En enorm fatlista dessutom. Jag fick i mig en cream ale med kaffe som verkligen smakade som en kopp kallbryggt kaffe, och ett par IPAs bland annat. Ölen vi drack var över lag bra, helt klart de bästa jag drack av lokala Seattlebryggerier. Jag fick höra att Outlander och Holy Mountain ska vara ännu bättre, men det blev inte tillfälle att besöka dessa.


Mycket folk som sagt men dom flesta bryggerierna stänger ganska tidigt på vardagar, redan vid 21.00 på kvällen. Gissar att detta har med att göra att flera av dom ligger ute i semi-industriområden, eller så är det säkert någon state law som säger att man måste stänga en viss tid.. Känns inte omöjligt.

Vi gick förbi Stoup Brewing som ligger precis i närheten också men dom höll på att stänga när vi kom förbi så det blev inga öl där. Lika bra det kanske för tröttheten kom som ett brev på posten här efter så det var lika bra att ta sig tillbaka till huset och säga god natt.

Inga kommentarer: