tisdag 26 juli 2016

The Pacific Northwest del 1 - Ankomst i Seattle

Det var ett tag sedan nu som jag skrev något här, så tänkte återuppliva bloggen lite grann med återrapportering kring vår USA-resa tidigare i sommar. Två veckor i nordvästra USA blev det, start i Seattle, WA och avslut i Portland, OR med genomresa i Montana, ett hörn av Wyoming och genom Idaho. Så vi börjar från början helt enkelt.


En tidig morgon i början av Juni tog vi oss till Köpenhamn och satte styr mot Seattle med mellanlandning i Amsterdam. En och en halvtimme tog flyget från Kastrup till Schiphol och sedan nästan 10 timmar till Seattle. Från flygplatsen Tacoma tar det runt 20-25 minuter att ta sig in till centrala Seattle, sen skulle vi hela vägen upp till Fremont där vi hyrt ett rum via Airbnb så lägg till 10-15 minuter där.

Väl framme droppade vi väskorna på rummet och begav oss ut ganska omgående. Fremont och Ballard är två stadsdelar som utsprungligen var två egna städer, men som med tiden har växt ihop med Seattle. Det ligger norr om stan och det är här uppe du hittar de, i min bok, bästa ölställena.


En kort promenix från vårt hus hittade vi Bottleworks, stans troligen bästa ölbutik. Ett stort utbud på både importerad och amerikansk öl så klart, och väldigt mycket lokalt. Det är alltid lika kul att botanisera i stora kylar fulla med öl från bryggerier man knappt hört talas om.

Något som det även fanns i mängder var cider. Det odlas nämligen otroligt mycket äpplen och päron i Washington då klimatet är perfekt för det där. Det påminner väldigt mycket om det klimat vi har i Skåne faktiskt, och här odlas det ju som bekant en del äpplen också.Utöver alla kylarna fanns det även 16 fatöl med stor del lokala öl även där.. Så vi tog oss varsin öl och kikade i kylarna innan vi begav oss vidare ner för backarna tills vi kom till vattnet, där vi hittade Fremont Brewing.Rätt så trevlig bryggpub, stor uteservering och schysst öl. Inte den bästa ölen vi drack på resan men definitivt värt ett besök om ni är i stan. Upplevelsen sänktes lite för min egen del då jetlagen började kicka in så smått under tiden vi satt här, vilket gjorde att jag nästan satt och somnade. Vi bestämde oss för att ta oss sakta men säkert tillbaka upp till huset, och på vägen tog vi ett pit stop på Schilling Cider House.


Jäkligt grymt ställe! Enbart cider serveras, och det finns i mängder. Fyra stora kylar fullproppade med flaskor och ett 30-tal fat fanns att tillgå, vi bestämde oss för att ta en flight med sex olika sorter.

Vi satt kvar en stund här och mös innan jag återigen nästan slocknade så vi gav upp för kvällen och gick tillbaka till huset, via Leninstatyn. Mycket märklig historia kring den, men rätt så lustigt. Nåväl, nu dags en välbehövlig natts sömn!

Inga kommentarer: