Vinterns bästa värmare

I fredags släpptes runt 50 julöl på Systembolaget, och det är en jävla massa om du frågar mig. Dels var det dom vanliga industriella, mörka versionerna av Sofiero och Falcon med flera, dels var det sköna klassiker som Ayinger Winter Bock, Ölvisholt Jolabjor och Nils Oscar julöl, och dels var det nya bekantskaper som dessa fyra jag vill hylla idag.

Jag har valt att hylla dessa fyra för jag tycker att det är väldigt kul när det inte bara dyker upp dom i många fall ganska tråkigt kryddade julölen utan istället också en del rejäla vintervärmare, lite tyngre öl som man kan mysa med under hela det kalla halvåret. Visst, det finns väl en del kryddor även i ett par av dessa, men jag tycker ändå att dom passar bättre framför brasan än till julbordet.


Dugges Christmas Idjit, Evil Twin Christmas Eve in a New York City Hotel Room, Mikkeller Via Til Fra och Mohawk Blizzard. Fyra grymt stabila och ganska tunga imperial porters / stouts, som dessutom är grymt prisvärda tycker jag då dom alla ligger runt 30 spänn och mellan 8-10% ABV. 

Alla har sina små egenheter och alla fyra är riktigt bra, det var längesen jag var så här nöjd över ett släpp på Systembolaget, ett släpp som dessutom ska finnas tillgängligt i minst en månad till! Efter det får det helt enkelt bli att bunkra upp rejält så man har värme till dom resterande vintermånaderna.

Kommentarer

Jonas sa…
Kan inget annat än att hålla med!
7XL sa…
Har bara druckit blizzarden i år än så länga men den var riktigt bra tycker jag, gränsar den inte till en CDA eller?

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

En sista promenad i Denver innan hemfärd

Öresund runt