fredag 11 maj 2018

Louisville, Frankfort, Charleston

Onsdag morgon, dags för lite sightseeing! Vi vaknar med ett skutt (nåja), packar ihop våra grejer och tar farväl av rummet innan vi går en våning ner och äter den frukost som för min del blev en av de mest minnesvärda. Biscuits med duck fat gravy och ett stekt ägg ovanpå. Åh gud. En stor kopp kaffe till det sen är man redo för vilken utmaning som helst!Vi slängde in väskorna i bilen och satte fart mot stan. Det var fortfarande tidig förmiddag så vi tänkte strosa runt lite innan dagens första stopp. Tyvärr regnade det ganska rejält så det blev inte så mycket strosande som vi hoppats på men en titt på Louisville Slugger-fabriken och en tur längst med Ohiofloden för att kolla ångbåtarna hann vi med. 
Lite blöta men vid gott mod tog vi oss till det kanske kändaste bryggeriet i stan som också är ett smokehouse och ligger i anslutning till basebollstadion, Against the Grain! 
Riktigt stor och snygg bryggub med en härlig doft av rökt kött så fort man kommer in. Against the Grain har nog många här hemma provat öl av då de funnits i flera omgångar, framförallt i Köpenhamn men också en del i Sverige. Genomgående bra öl helt enkelt även om dom i min mening inte når hela vägen till toppen. Vi funderade på om vi skulle käka lunch här men var fortfarande mätta sedan den feta frukosten så efter ett par öl och en stor pretzel körde vi bort till det sista stoppet i Louisville (för den här gången, jag vill verkligen tillbaka hit så småningom, grym stad tyckte jag).

Monnik Beer Co ligger i området Schnitzelburg (fantastiskt namn på en stadsdel) söder om Germantown. Ja, som ni nog förstår invandrade det inte helt oväntat en del tyskar till Louisville förr i tiden. 
Riktigt, riktigt snygg bryggpub! En av mina favoriter den här resan faktiskt. Vi slog oss ned i baren bredvid några som satt och käkade lunch, beställde varsin öl och planerade lite var vi skulle köra när vi lämnade stan. Ölen här var riktigt god för övrigt, detta är ett ställe jag hade gått ofta till om jag bott i närheten. 

Målet för dagen var att ta sig till Charleston, West Virginia för att spendera natten där men vi hade ett par omvägar förstås.. Vi befinner ju ändå oss i bourbonland. Första distilleriet vi kollade in denna onsdag var Wild Turkey som ligger utanför Lawrenceburg, runt en timmes körning öst om Louisville. Stor gift shop men inga rundturer att gå på för tillfället och vi fick inte direkt feeling här tyvärr så vi kikade bara runt lite där inne och körde vidare istället. Jag tycker väldigt mycket om Wild Turkeys bourbon över lag så det var lite trist men man kan ju inte stanna överallt. 

Istället satte vi kurs mot den lilla staden Frankfort och Buffalo Trace! 

Vi anlände ganska sent, ungefär en halvtimme innan stängning. Alldeles för sent trodde vi men vi kom precis i tid för en av provningarna som hölls på andra våningen. Helt gratis var provningen dessutom, väldigt generöst får jag säga. Vi kikade lite i butiken, köpte en t-shirt (så klart) och tog en promenad på området som består av en massa mycket vackra gamla tegelbyggnader med mögel på väggarna vilket skapar en grymt snygg, gammaldags industriell känsla. 
På vägen tillbaka till parkeringen sprang vi på en kille som just avslutat sitt skift och sa till oss att gå bort till en liten byggnad på andra sidan gatan för att kolla där inne. "Det är bara att gå rakt in", sa han men svenska som vi är gick vi ju naturligtvis inte rakt in utan cirkulerade det lilla huset en stund innan någon öppnade och bjöd in oss. Där inne stod ett glatt gäng och tappade privata fat för hand, riktigt häftigt. Vi stod ganska länge och pratade med dom innan vi bestämde oss för att köra vidare. Väldigt trevligt!

Resten av dagen spenderade vi i bilen som tog oss till slut hela vägen till Charleston för en välbehövlig natts sömn.Inga kommentarer: