söndag 13 maj 2018

Från Roanoke till Ashburn

Sista fredagsmorgonen vaknar vi pigga och glada i ett soligt Roanoke, intar hotellfrukost och tar en promenad på stan där vi bland annat stannar till på Milan Tobacconists. Riktigt fräsch och trevlig tobaksbutik med en hel del egna blends, definitivt värt ett besök om du råkar befinna dig i närheten. 
Vi har nu nästan fyra timmars körning tillbaka till Washington DC men vår plan är inte att köra hela vägen utan att sova på ett billigt hotell utanför stan då vi ändå inte ska lämna bilen förrän lördag morgon. På så sätt har vi dessutom en hel dag att bara glida runt i de små städerna längst med Shenandoah National Park innan vi ska in till storstadsstressen igen. Första stoppet blir Natural Bridge som ligger knappt trekvart norr om Roanoke. 

Natural Bridge är en riktigt häftig bergsformation som liksom namnet antyder formar en nästan 70 meter hög naturlig bro. För att komma till bron pröjsar man $8 per skalle i inträde till parken sen går man själv en (förvånansvärt kort) stund för att komma dit. Fortsätter man efter bron finns det lite vattenfall, grottor och annat att kolla på. Vi strosade väl runt i nästan två timmar totalt sett. Mysig promenad även om det stundtals var varmt som tusan.

Vi fortsatte här efter norrut till den kära lilla staden Staunton för käk. Det ligger några små bryggerier här också men dom såg inte speciellt intressanta ut så det fick bli lunch på ett rätt så intetsägande kafé bara innan vi körde vidare. Staunton i sig självt tyckte jag var väldigt mysigt men verkade rätt sömnigt så vi satte kurs mot Harrisonburg istället som ligger ytterligare en halvtimme norrut. 

Här blev det öl däremot! Jag hade blivit tipsad om två bryggerier så dom ville jag kolla in och vi började med Three Notch’d. 
Rätt schysst bryggpub tyckte jag! Ölen nådde inte hela vägen till toppen men den var en bra bit över medel, puben var fräsch och luftig med stora, sköna soffor längst med väggarna och personalen kanontrevlig. 

Några öl här fick det bli och sen vidare till nästa tips jag fått här, Brothers Craft Brewing, och här var det avsevärt mycket mer folk. Smockfullt på parkeringen så vi kryssade mellan food trucks och människor som hängde utanför och ställde bilen på tomten bredvid, oklart om det var OK eller inte men vi fick inga böter och den blev inte bortbogserad så jag antar att det var lugnt.. Eller så hade vi bara tur, vem vet?

Vi smet iallafall in på puben och det var tydligen något event här denna fredagskväll och då därför det var så fullt men vi lyckades hitta en plats bredvid baren och få in en liten flight. 
Mycket bra öl här, ett av de bättre bryggerierna vi hann med denna gången faktiskt. Väldigt kul och lite oväntat att en stor del av de bästa bryggerierna vi besök denna resan har legat i Virginia, en helt klart underskattad stat när det kommer till öl. Visst, även det sämsta bryggeriet låg i denna staten också men jag skulle nog säga att vi har druckit mer bra än dålig öl här. 

Nu hade vi runt två timmars bilfärd kvar till Ashburn som vi skulle övernatta i, en rätt tråkig liten förort knappt en timme utanför DC. Solen började skymma och lagom tills vi var framme på hotellet var det helt mörkt. Vi checkade in och körde bort till Lost Rhino Brewing Co som låg en liten bit från hotellet där vi tänkte käka lite och ta en öl innan sovdags. Oväntat stor och lite trist bryggpub med medelmåttig öl och mat som tog väldigt lång tid på sig att komma till bordet. Personalen var rätt trevlig men vi tröttnade ganska fort på detta stället så vi lämnade lite tidigare än vad vi trodde från början och hann därför med ett litet bryggeri till i närheten, Old Ox. 

Betydligt trevligare ställe! Snygg och fräsch bryggpub med helt okej öl och en riktigt skön kille i baren. Vi kom nästan precis innan stängningsdags tyvärr så jag hann bara beställa två öl men han bjöd på en tredje för han skulle ändå tömma fatet, inte dumt alls!

Efter de ölen var det dags att stänga för kvällen både för Old Ox och för oss, en snabb bilfärd till hotellet och sen en välbehövlig natts sömn. 
Inga kommentarer: