Öl i NYC: East Village

Här nedan följer mina favoriter i East Village, Manhattans charmigaste stadsdel!

ABC Beer Company

ABC, eller Alphabetic City Beer Co som det också heter ligger i den del av East Village där gatorna börjar på A, B, C och D och kallas därför helt logiskt för Alphabetic City. En kombinerad deli och ölbutik med en diger fatlista, lite käk och väldigt trevlig personal. Perfekt att stanna till här en mörk Oktobersöndag och dricka ett par öl och kolla lite NFL, och jag kan tänka mig att det är lika perfekt att ta en svalkande öl i Juni eller en värmande kopp kaffe i Januari. 



Proletariat

Precis vid Tompkins Square Park hittar vi ett av de absolut bästa ställena i NYC - Proletariat. En ganska liten och mörk bar med ett tiotal genomgående riktigt bra öl på fat. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag gillar så mycket med det här stället men det träffade mig rakt i hjärtat. Ett måste!



Amaro y Amargo

Skulle man mot förmodan tröttna på öl eller av andra anledningar vara sugen på en drink istället behöver man inte gå långt om man befinner sig i East Village, här kryllar det nämligen av förstaklassiga cocktailbarer. En av dessa är Amaro y Amargo som specialiserar sig på bitters.. Och bitters finns där, ja jäklar. Hela väggen bakom baren är fullproppad med bitters i olika former så här hade man kunnat sitta länge. Baren var rätt bra packad med folk när vi var där men det gick fort att få sina drinkar ändå, och dom var naturligtvis riktigt bra. Gillar du bitters får du inte missa denna baren.



Death & Company

En annan cocktailbar på samma gata som Amaro y Amargo, definitivt en av de bästa cocktailbarer jag varit på dessutom. Mörkt, snyggt, proffsigt. Och ja, drinkarna är fantastiska så klart.



I nästa inlägg blir det ännu mer Manhattan! Häng kvar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Inlagd chili

Inkokta tomater á la Camilla Plum