fredag 4 augusti 2017

Öl i NYC: Long Island City, Queens

Idag avhandlar vi några höjdpunkter i Long Island City som ligger norr om Greenpoint och är den del av Queens som ligger allra längst ut mot East River.

Transmitter Brewing

Precis i brofästet under Pulaski Bridge ligger Transmitter Brewing som är inriktade på suröl och farmhouse ales. Det är en väldigt liten bryggpub, om man ens kan kalla det för bryggpub. Inga fat, bara flaskor med utvalda öl fanns som smakprov, annars fick man köpa hela flaskor antingen för att ta med eller dricka på plats. Jag tycker ändå helt klart att det är värt ett besök för ölen är grymt bra. Tänk på att öppettiderna är lite begränsade bara.

Alewife

Två kvarter från Transmitter ligger Alewife, en rätt stor restaurang med smarrig mat och massor av bra öl. Skön atmosfär, fräscha lokaler och trevlig personal. Definitivt ett ställe jag hade gått till ofta om jag bott i närheten. Bra ställe helt enkelt!
Rockaway Brewing

En 10 minuters promenad norr om Alewife ligger Rockaway Brewing Company, en liten bryggpub i en källare. Det var nog ett av de ställena som kändes mest "local" tycker jag. Slitna lokaler med en massa tommma flaskor längst med väggarna (har aldrig riktigt förstått den grejen) men ölen var bra och stämningen god. Inget måste men klart värt att stanna till om ni är i närheten.I nästa inlägg drar vi över till Manhattan, till East Village för att vara exakt. Ses då!

Inga kommentarer: