Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2013

Ägg och bacon, muffinstyle!

Bild
För en liten stund sedan la jag upp en bild på facebooksidan på dagens frukost, och flera av er ville veta hur vi gick till väga när vi tillagade den! Frukosten i fråga är en rätt min fru har sett på flertalet amerikanska bloggar på senaste tiden och vi har menat att prova ett tag, men det har inte blivit av.. Förrän idag! Det hela är väldigt enkelt. Skär rostbröd runda formar, förslagsvis med hjälp av ett glas. Lägg dessa i botten av vanliga muffinsformar. Stek bacon lite lätt, men inte så att det blir knaprigt. Strimla cheddar och lägg ovanpå brödet, placera baconet så att det blir en "skål" runt brödet och osten som du sen helt enkelt knäcker ett ägg i. Lite citronpeppar på och sen in i ugnen på 200 grader i 10 minuter eller tills ägget inte dallrar längre. Enkelt, lite kladdigt men framförallt väldigt roligt att göra! Hoppas det smakar.

Bourbon: Elmer T. Lee Single Barrel

Bild
Elmer T. Lee, mannen som 1984 enligt vissa skapade världens första single barrel bourbon dog nyligen.. Den 16 Juli för att vara exakt. Den bourbon han då tog fram var Blanton's Single Barrel (som för övrigt finns att beställa på Systembolaget ), varpå han gick i pension året efter. Ytterligare ett år efter det (1986) blev han förärad med sin egna single barrel bourbon från Buffalo Trace (som på den tiden hette George T. Stagg Distillery) som heter rätt och slätt Elmer T. Lee Single Barrel.  Det sägs även att Elmer själv väldigt noggrant valde vilka tunnor som skulle användas till denna single barrel bourbon ända fram till sin död, så om ni vill ha tag på flaskor som gubben själv valt ut så får ni sätta fart innan dom som står på hyllorna nu tar slut. Hela Elmer's livshistoria är nedskriven här för den som är nyfiken på det, kort sagt en tvättäkta amerikansk hjälte som stred i andra världskriget, jobbade sig fram genom livet och tillverkade bourbon till sin död för några v

Nytt i skafferiet

Bild
Igår utökades flasksortimentet i skafferiet här hemma lite grann; Redstone White Pyment , pyment med vindruvor. Honey wine with blueberry puree , melomel med blåbär. H oney wine with juniper berries , metheglin med enbär. Honey wine with plum puree , melomel med plommon. Noahs Mill Bourbon , har en flaska av denna tidigare och den är så jävla bra så det finns väl alltid plats för fler! Bookers Bourbon , en barrel strength small batch bourbon jag provat tidigare och gillar mycket. 64% ABV vilket gör den till den starkaste i min samling än så länge . Whistlepig Rye 10 y o , en rågwhiskey jag sökt ett tag som jag läst ska vara riktigt bra. FiftyFifty Iced BART , en blend av 66% Eclipse Elijah Craig 12 och 34% Condundrum Barleywine där barleywinet är frystdestillerat tre gånger. Låter alldeles.. Alldeles.. Underbart! Vackert va?

Mikkeller Vesterbro Pils

Bild
Hur många gånger har du fått frågan "vilken är din favoritöl"? Det är en fråga som alltid är lika svår att svara på tycker jag då det handlar lika mycket om vad för sorts öl man föredrar över lag som tillfället den dricks, platsen, humöret, vädret och så vidare.  Men trots det så har man ofta en eller ett par öl man håller närmare hjärtat än andra, oavsett vad man egentligen är sugen på.. Sen om det beror på att det är den godaste man druckit eller om man har någon annan sorts koppling till den låter jag vara osagt, men Mikkeller Vesterbro Pils är en sådan öl för mig.   Detta är ingen recension, utan snarare en hyllning kan man väl säga. Vesterbro Pils är inte utflippad på något sätt, den är inget revolutionerande och den är definitivt inte särskilt stiltypisk för en pilsner. Men den är helt enkelt så jävla bra.  En ren, frisk, lättrdrucken öl utan krusiduller som går att dricka i mängder utan att bli trött på. Oavsett väder, årstid och humör så hade jag kunnat dric

Burgarens bästa vänner

Bild
Idag har det regnat i Skåne, och det är fortfarande en mulen himmel som hänger över oss. S K Ö N T, tycker jag. Den värmen som har pågått i landet den senaste veckan trivs jag inte alls med. Konstant svettig och allt är klibbigt, jag blir inte ens sugen på öl.. Jag bara ligger i en semi-koma och svettas. Men idag är det mulet, tack och lov, och jag har gjort burgare. Men vad är det bästa tillbehöret till en burgare? Därom tvista de lärda, och även om alla gillar olika så finns det vissa saker som är mer eller mindre klassiska. Pommes frites eller någon annan sorts friterad potatis, coleslaw och lökringar är ju några klassiker som alltid går hem. Grymma pommes är busenkelt att göra hemma, lätt illustrerat i det här inlägget, och lökringar är om möjligt ännu enklare. Skiva önskad mängd lök (gul eller silverlök föredrar jag) i lagom tjocka skivor, två stycken brukar vara ganska lagom. Blötlägg i mjölk i en halvtimme i kylen. Vänd i mjöl/skorpmjöl och fritera . Lätt upp på hushåll

All In Beer Fest 2013

Bild
Ölfestivalerna blir fler och fler i vårt avlånga land, igår kväll ploppade Göteborgska All In Beer Fest upp. Anordnad av dom goa gubbarna på All In Brewing pågår festivalen den 1/11 och 2/11, och jag kommer själv att finnas på plats under lördagen den 2/11. Här information från eventet på facebook ; " Nu gör vi något otroligt smakligt med riktigt bra Svenska & utländska bryggerier. Denna biljett ger dig inträde till en smakresa där allt handlar om Öl uppdelat på ca 35 kranar och ett gäng flaskor! Det finns endast 200 platser per dag, så passa på att besöka detta unika tillfälle för provsmakning av underbara kreationer ifrån bryggare över hela Europa!!   Deltagande Bryggerier :  All In Brewing Beerbliotek Beerstudio Birra Toccalmatto Brekeriet Croocked Moon Dugges Electric Nurse Lervig Aktiebryggeri Oceanbryggeriet OmniPollo Poppels Sad Robot Stronzo The Kernel Brewery Workshop Hembryggning Humlegården gästspelar tillsammans med hembryggare för