Nyligen öppnade något väldigt unikt och något väldigt danskt i Köpenhamn, nämligen smörrebrödsrestaurangen Øl & Brød i regi av Mikkeller,
och för ett par veckor sedan var det äntligen min tur att kolla in det!
Øl & Brød by Mikkeller drivs av ingen annan än min goda vän Johan ‘Blafa’ Blasberg tillsammans med dom två unga talangfulla kockarna Emil Bjerg och Patrick Bach Andersen.
Ambitionen är att vara en restaurang i världsklass, således använder
man sig de bästa råvaror, gärna lokala och ekologiska för att göra
fantastiska nytolkningar på danska smörrebröd. Dessa paras med särskilt
utvalda öl, akvavit och snaps. Naturligtvis är alltsammans
säsongsbaserat med en kontinuerligt skiftande meny. Till skillnad från
många av de klassiska smörrebrödsställena så vill man på Øl & Brød
kunna sätta sin egen, moderna touch på bröden i sann minimalistisk
Mikkeller-anda..
Läs vidare här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar