Inlägg

Visar inlägg från december, 2014

MankerBeers skribenter listar årets höjdpunkter och säger gott nytt år!

Så var även detta året till historien. Kort sagt har det varit ett väldigt bra år tycker jag, och jag hoppas det har varit detsamma för er mina vänner. Nedan finner ni min 2014 topp 5 lista och ett par rader om vad jag gissar komma skall. 5.  Dricka rauchbier direkt ur tunnorna på Aecht Schlenkerla i Bamberg. En närmast religiös upplevelse för en ölälskare. 4.  Första gången jag åt lunch på Øl & Brød . Smakkombinationer jag aldrig trodde var möjligt som passade så vansinnigt bra ihop. Svårslaget! 3.  Att glida runt i Como med frugan en ljummen augustikväll och dricka italiensk hantverksöl i mängder och bara känna att livet är så jävla bra. 2.   East End Gratitude 2008 hemma hos M2 i Stockholm tidigt i våras. En av dom bästa ölen jag provat till dags dato. 1.  Att sitta på Backcountry Pizza and Tap House i Boulder, CO och äta en gudomligt god cheese steak, dricka öl av absolut världsklass och snacka skit med bartendern och ägaren medan bryggaren från Almanac bland annat sitter

Fermentera din egen chilisås!

Jag brygger inte öl själv, det är lite för bökigt för min smak.. Det samma gäller för bakning. Jag vet inte om det är att jag har svårt att följa recept eller om jag helt enkelt inte tycker att jag är speciellt duktig på det, intresset finns inte där helt enkelt. Det jag däremot gör är att laga mat. Jag har alltid haft en förkärlek till inläggningar, och nu har jag börjat nörda lite i att fermentera och syra grönsaker och frukt själv. En sak som jag gjort nu två gånger med gott resultat är chilisås. Receptet är enkelt, men kräver tålamod.  Läs vidare här !

Venedig, en svårmanövrerad men grym stad

Hela måndagen gick åt att köra från München till Venedig, mer eller mindre. Vi lämnade Tysklands tredje stad redan vid 08 på morgonen, passade på att köra inom Kehlsteinhaus på vägen (ett av Hitlers sommarhus, även känt som ‘Örnnästet’, riktigt sjukt hus) och sen öste vi på genom dom Österrikiska alperna och rakt ner till Venedig. Eller ja, vi bodde i Punta Sabbioni som ligger på halvön utanför Venedig, mest för att det var avsevärt lättare att hitta boende och så kostade det ju typ en tredjedel av priset.. Och det ligger bara en båtfärd bort, så det var ett bra beslut.  Läs vidare här !

München och Kloster Andechs!

Nu när det börjar bli riktigt kallt och ruskigt är det väl på sin plats att drömma sig tillbaka till sommar, sol och semestertider? Det tycker iallafall jag, och därför tänkte jag passa på att avsluta det jag påbörjade tidigare i höst – återrapportering från min och frugans bilsemester till Italien via Tyskland. Sist jag publicerade något befann vi oss i Bamberg, och var på väg mot München . Läs mer här !